València estudiarà la proposta de l'AECC de prohibir fumar en Vivers

Sergi Campillo ha assegurat que li sembla una idea "interessant" i "adequada"

Guardar

El regidor Sergi Campillo en roda de premsa
El regidor Sergi Campillo en roda de premsa

València acull "amb afecte" la nova campanya que l'Associació Espanyola contra el Càncer va iniciar el passat 26 de maig, amb la qual busquen ampliar els espais lliures de fum a Espanya. El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha expressat que li sembla una bona mesura: "és una proposta ben interessant que busca millorar la qualitat urbana i la salut de les persones a través de mesures de disminució del tabaquisme".

Campillo ha sigut preguntat en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local per la nova campanya de l'Associació Espanyola contra el Càncer que pretén, mitjançant recollida de signatures, prohibir fumar als Jardins de Vivers i en altres 43 llocs emblemàtics de la resta de províncies d'Espanya.

El regidor ha respost que li sembla una proposta "interessant" i que sens dubte l'Ajuntament de València estudiarà detingudament, ja que des del consistori estan molt conscienciats en aquest assumpte i, de fet, ja han ampliat els espais lliures de fum de la ciutat posant el focus a les platges. Campillo ha manifestat que valora molt les iniciatives que pretenen millorar la qualitat de vida i la salut dels ciutadans a través de la reducció del tabaquisme.

L'AECC pretén amb aquesta campanya en l'àmbit nacional ampliar el nombre d'espais exteriors que estiguen lliures de fum. Al·leguen que els 44 punts emblemàtics que estan dins del projecte, entre els quals destaca la plaça Major de Castelló, el parc del Retir de Madrid o el parc de María Luisa (plaça d'Espanya inclosa) de Sevilla, són llocs molt concorreguts i on perilla la salut dels visitants pel fum ambiental provocat pel tabac. A més, també volen impedir fumar en altres zones a l'aire lliure com a platges o campus universitaris.

El seu objectiu últim, i el d'altres organismes com la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica, és aconseguir una ampliació de la Llei Antitabac de 2010, que impulse la creació de nous espais a l'aire lliure sense fum, així com l'augment de les taxes sobre els paquets de tabac i altres mesures com la prohibició de fumar en un cotxe si en el vehicle viatgen xiquets o dones embarassades.

Arxivat a:

Destacats