València estrena un conveni per a facilitar a les persones majors la seua relació amb els bancs

La regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha anunciat hui l'adhesió de la primera entitat bancària

Guardar

La regidora d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, el director de relacions institucionals de Caixa Popular, Paco Alos, i representants de col·lectius de persones majors
La regidora d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, el director de relacions institucionals de Caixa Popular, Paco Alos, i representants de col·lectius de persones majors

La relació de les persones majors amb els bancs està canviant. Aquest migdia, la regidora d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha fet pública la primera adhesió d'una entitat bancària al conveni impulsat per a facilitar a les persones majors la seua relació amb ells. Caixa Popular es converteix així en la primera entitat que s'adhereix, encara que previsiblement no serà l'última.

"Hui és un dia molt important, i és un dia per a celebrar que s'estan fent passos en aqueixa millora de la relació de les persones majors amb les entitats bancàries. És important fer balanç del viscut en els últims temps, perquè portem abordant aquest problema des de fa un temps. Amb això, busquem respondre a una cosa bàsica, que València és una ciutat amigable amb les persones majors", ha afirmat Bernabé.

En les últimes setmanes, la relació de les persones majors amb els bancs ha fet un tomb quant a notorietat pública. Sobretot, arran de la campanya 'Soc major, no idiota' impulsada per Carlos San Juan, qui va recollir centenars de milers de signatures per a demanar un tracte més humà en les sucursals bancàries i garantir a les persones majors l'accessibilitat als tràmits bancaris. "Ens alegrem que aquesta problemàtica estiga en el debat públic", ha apuntat la regidora.

Així, aquest conveni centra la seua actuació en quatre punts clau. Segons ha explicat l'edil socialista, aquests són la presencialitat, una informació clara, la formació en competències digitals i l'accessibilitat. "Alguns d'aquests punts ja els hem posats en marxa com a projecte pilot. És el cas de la formació en competències digitals que té lloc en centres de majors", ha dit Bernabé.

Aquest conjunt d'actuacions va ser aprovat en el ple de l'Ajuntament de València i està a l'espera de sumar noves entitats bancàries. La regidora ha revelat que ja està en converses "amb algunes entitats que s'aniran sumant" i que els qui se sumen rebran un reconeixement, un distintiu, que acredita que forma part de la xarxa que conforma València com a ciutat amigable amb les persones majors.

Per part seua, el director de relacions institucionals de Caixa Popular, Paco Alos, ha tingut unes paraules d'agraïment cap a l'Ajuntament de València per aquest conveni consensuat. "Pensem que la funció de les entitats financeres és donar resposta a les necessitats de la persona. Som una entitat valenciana que ja des del principi apostava per la diferenciació. Obrim tots els matins i vesprades de dilluns a dijous, per la qual cosa qualsevol persona pot tindre atenció presencial, i tenim un apartat exclusiu per a les persones majors", ha explicat Alos.

A més, el representant de Caixa Popular, ha ressaltat una sèrie d'aspectes en els, segons ell, la seua companyia destaca enfront de les altres. "L'objectiu és ser l'entitat financera on més felices se senten les persones majors, practicant l'empatia, donant formació als nostres companys, dedicant el temps a escoltar en allò que necessiten, acompanyant-los, atenent-los en persona... Està tot recollit en el document", ha conclòs el director de relacions institucionals.

Destacats