València estrena aquesta setmana 74 nous punts de wifi gratuïta a alta velocitat

El regidor d'Agenda Digital, Pere Fuset, ha destacat que amb aquesta estratègia es "multiplica per cent la velocitat de connexió

Guardar

pere-fuset-wifi4eu
pere-fuset-wifi4eu

L'Ajuntament de València ha avançat la posada en marxa aquesta setmana de 74 nous punts de connexió al servei de Wi-Fi públic WIFI4EU corresponents a la segona fase d'implantació, per a garantir "internet gratuïta i d'alta velocitat".

Amb la inclusió en aquesta xarxa europea, l'Ajuntament de València proporciona connexió a internet en 110 punts distribuïts pels barris de la ciutat, que "ajuden a combatre la bretxa digital", ha ressaltat el consistori en un comunicat.

El regidor d'Agenda Digital, Pere Fuset, ha destacat que amb aquesta estratègia es "multiplica per cent la velocitat de connexió oferida en aquests punts passant dels 256 kbs a un mínim de 30 megues".

Els 74 nous punts, que s'uneixen des d'aquesta setmana als més de 40 ja oferts des d'octubre, es trobaren en diferents dependències municipals d'atenció ciutadana. Així, en l'edifici de la Regidoria de Joventut del Carrer Campoamor se situaran 14 d'aquestes antenes; en el Museu Faller seran 13 i en el CEMAS de la Marina se situaren altres tres.

Fuset ha explicat que la xarxa europea d'internet d'alta velocitat també arribarà a les Juntes de Districte. Així doncs en les oficines d'atenció ciutadana de Proveïments, Ciutat Vella, Exposició, Marítim, Patraix, Russafa i Trànsits es col·locaran 21 d'aquests nous punts de connectivitat.

OFICINES DE VALÈNCIA ACTIVA I PLAÇA DE L'AJUNTAMENT

WIFI4EU també permetrà la connexió gratuïta en diferents oficines de València Activa, així entraran en funcionament 17 punts de connexió en les dependències de Lleons, Mercat de Castella, Emili Baró i Guillem de Castro. Els dos punts del Palau de la Música i els altres dos de l'edifici de Punt de Ganxo completen el llistat d'aquesta segona fase.

Aquests punts s'uneixen als que l'Ajuntament ja va presentar a l'octubre en altres edificis públics, com l'Ajuntament i Tabacalera, i en espais oberts com la plaça de l'Ajuntament, el Parc de l'Oest, els jardins del Palau de la Música, en el barri del Cabanyal, al parc del Dr. Lluch i a la platja del Cabanyal, prop del balneari Les Sorres.

Fuset ha aprofitat la presentació d'aquesta segona fase per a avançar que en els primers mesos de 2021 hi haurà una tercera fase "amb la qual s'atendrà la petició dels veïns dels pobles de València, oferint wifi gratuït a la màxima velocitat que les empreses de telecomunicacions siguen capaces d'oferir".

El regidor ha recordat que amb el projecte 'Connecta VLCI', igualment gestionat per Smart City València, "es dotarà de connectivitat a més de 194 edificis municipals, amb el que podrem continuar ampliant progressivament els punts de connexió gratuïta per tots els barris de València".

Arxivat a:

Destacats