València es prepara per a celebrar "La Valentina", la festa de l'Urbanisme

La tercera edició de la Setmana de l'Urbanisme tindrà lloc del 10 al 16 de maig d'una manera "renovada, evolucionada, diferent i adaptada a les circumstàncies actuals", afirma Sandra Gómez

Guardar

urbanismo valencia
urbanismo valencia

La Regidoria d'Urbanisme que encapçala la vicealcaldessa Sandra Gómez ha presentat aquest matí una nova edició de la Setmana de l'Urbanisme. Aquesta tercera edició arriba després d'un any de pausa, a causa de la crisi sanitària, i que en aquesta ocasió es podrà realitzar seguint totes les restriccions vigents.

Gómez ha afirmat que es tracta d'una iniciativa "renovada, evolucionada, diferent i adaptada a les circumstàncies actuals, tant en horaris com en aforaments i possibilitats de trobada".

Aquesta Setmana de l'Urbanisme arriba amb dues novetats destacades. Una d'elles és el canvi de nom, passant-se a dir "La Valentina", "un nom de dona amb una vinculació històrica a la nostra ciutat, ja que va ser el gentilici que durant molts segles van tindre els ciutadans de València", ha destacat Sandra Gómez.

Un altre canvi important és el canvi de data, passant d'octubre a l'inici de la primavera, fet que "ens semblava molt important, ja que en aquest model de desenvolupament urbà volem trobar-nos i aquest canvi de dates ens permetrà tindre més hores de llum i millor clima. Volem conquistar el carrer", ha ressaltat l'edil d'Urbanisme. Per això, La Valentina se celebrarà del 10 al 16 de maig.

"POSAR EN EL CENTRE A LES PERSONES"

Gómez ha recordat que la Setmana de l'Urbanisme "va nàixer amb vocació de fer pedagogia i debat del model de ciutat i dels nostres barris, de l'entorn vital i espai en el qual vivim que ens afecta més del que pensem". Una iniciativa que pretén "posar en el centre a les persones", tractant temes com l'emergència climàtica, l'envelliment de la població o perspectiva de gènere.

Un debat que, per a la vicealcaldessa, "és molt important que s'òbriga a la ciutadania per a que s'implique en qualsevol disseny del seu barri o ciutat". Una iniciativa que pretén instar els agents implicats a dur a terme canvis transformadors que facen de València "una ciutat amable, accessible, humana, sostenible i que la convertisca en el nostre propi espai vital".

UNA FESTA SEGURA

El programa d'actes ha previst set activitats lúdiques, entre les quals destaquen tres homenatges a la gent del barri, dos debats, una proposta d'arquitectura efímera i dues exposicions.

Totes aquestes activitats comptaran amb totes les mesures necessàries per a celebrar-les de manera segura, "una edició especial tan segura com necessària, atés que la pandèmia ha posat de relleu que les nostres ciutats necessiten repensar-se per a ser espais segurs per a poder viure i conviure".

Les activitats començaran dimarts 11 de maig amb una taula de debat: "Compromisos globals a través dels objectius de desenvolupament sostenible" que es podrà seguir, a partir de les 19 hores, des de www.lavalentina.net.

El següent debat de ciutat serà el dijous 13 de maig. "Cap on caminen les ciutats" comptarà amb la participació de dos referents en la matèria com Jan Gehl i José María Ezquiaga. S'iniciarà a les 19 hores i també es podrà seguir des de www.lavalentina.net.

Abans, el dimecres 12 de maig, se celebrarà la primera activitat de barri: "La Valentina se'n va a Patraix". La següent serà el divendres 14 amb "La Valentina se'n va a Orriols", el dissabte 15 amb "La Valentina se'n va al Mercat Central" i el diumenge 16 amb "La Valentina se'n va al Cabanyal".

La Setmana de l'Urbanisme també comptarà amb diverses propostes expositives com són l'exposició "València, ciutat de places" en la que es mostraran maquetes que reprodueixen les places de l'Ajuntament, Reina i de la Ciutat de Bruges-Mercat Central-Llotja. Es podrà visitar en el CTAV de dilluns a divendres de 8 a 15 hores i el dimarts i dijous de 16 a 18.30 hores.

D'altra banda, la plaça de l'Ajuntament acollirà el dissabte 15 de maig, d'11 a 20.30 hores, l'exposició "Brodant la Revolta". Finalment, durant tota la setmana, aquest mateix espai serà escenari de la iniciativa efímera "La Valentina se'n va al mercat".

Arxivat a:

Destacats