València entra en el rànquing de les ciutats més felices del món

L'índex Happy City, encarregat d'elaborar el llistat, ha col·locat a València en el lloc número 125 per darrere de Tel Aviv

Guardar

La ciutat de València. Imatge: Unsplash
La ciutat de València. Imatge: Unsplash

La ciutat de València ha aconseguit entrar en la llista de les ciutats més felices del món. Així, aquest ránking està elaborat per l'Institute for Quality of Life i l'Happy City Hub de Londres a través de l'índex Happy City. Una entitat que ha atorgat a València el certificat de bronze i la col·loca en la posició número 125 de llocs més desitjables per a viure, treballar i viatjar.

En aqueix sentit, València se situa per davant de Tel Aviv (Israel) i la ciutat més feliç del món segons aquest ránking és Aarhus, una urbs de 336.000 habitants situada a l'est de Dinamarca. Dues raons principals han fet que la capital del Túria haja aconseguit la medalla de bronze en aquesta llista: en primer lloc, el "compromís amb el benestar de la ciudadanñia"; i, també "la dedicació per a millorar la vida del veïnat, recolzada per un esperit de col·laboració i innovació".

L'índex Happy City mesura el benestar de la ciutadania en l'àmbit internacional, mitjançant l'anàlisi d'àrees relacionades amb la presa de decisions en les comunitats, les polítiques socials, els serveis públics i la resposta als nous desafiaments.

"Aquest guardó reafirma el treball que estem desenvolupant des de l'Ajuntament, que posa en el centre a les persones", ha afirmat Joan Ribó, alcalde de la ciutat. Al mateix temps, el primer edil ha destacat l'impuls urbà que s'ha dut a terme des del consistori en els últims anys posant com a exemple la peatonalització de la plaça de l'Ajuntament o la plaça de la Reina i també l'acabada d'inaugurar supermanzana de la Petxina; així com la creació de nous carrils bici en la ciutat.

El alcalde de València, Joan Ribó, muestra el certificado de bronce otorgado a la ciudad
L'alcalde de València, Joan Ribó, mostra el certificat de bronze atorgat a la ciutat

"Les ciutats han de ser concebudes no solament com a generadores de riquesa, sinó també de benestar humà, un concepte que va més enllà de la qualitat de vida quotidiana i abasta l'estat físic i emocional", ha explicat Ribó.

Destacats