València elimina les antigues gàbies de confinament de gats del centre d’acollida d’animals

Glòria Tello: “Posem en valor els gats i les actuacions que duem a terme des de l’Ajuntament per millorar el seu benestar en el dia mundial dels felins”

Guardar

0219 Zona gats (1)
0219 Zona gats (1)

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha explicat que el consistori ha eliminat les antigues gàbies de confinament per a gats que hi havia en el centre d'acollida municipal d'animals de Benimàmet i ha creat un espai diàfan i comunicat amb l'exterior de socialització per als gats acollits al centre.

"Els gats són éssers vius que tenen necessitats i hem d'oferir-los les millors condicions possibles mentre esperen que una família els done aixopluc i una llar. Per a l'Ajuntament és una obligació ètica donar-los un bon lloc per dormir, espais de socialització adients, una bona alimentació i proporcionar-los la cura, la higiene i l'atenció veterinària necessària", ha destacat Tello.

Així, segons ha informat Tello, la Regidoria de Benestar Animal ha invertit més de 42.000 euros en la reforma d'alguns espais del centre municipal de Benimàmet. "Dins d'aquesta reforma està el nou espai, on abans estava la cambra de gas i la cambra frigorífica, en el que s'han eliminat les gàbies i s'han creat espais oberts de refugi per als animals".

Tello també ha donat a conéixer que el consistori ha obert recentment una nova colònia en un solar municipal a l'avinguda de la Plata. Allí s'han traslladat tres colònies que vivien en diversos solars on aviat començarà a construir-se. En total, 90 animals, tots desparasitats i esterilitzats els quals s'encarreguen de cuidar una desena de voluntaris.

La colònia de l'avinguda de la Plata està separada en tres sectors i acull els gats traslladats d'altres zones on no poden habitar. A la zona 1 hi ha al voltant de 50 gats, tots esterilitzats, procedents d'un solar on es va a iniciar una nova construcció al barri de Russafa. A la zona 2 hi ha al voltant de 20 gats procedents d'un solar del barri del Grau en què el propietari no permetia que s'alimentaren. I a la zona 3 actualment hi ha uns huit gats, però s'està traslladant aquestes setmanes als felins procedents d'un solar en el qual també s'iniciaran obres d'ací a poc temps.

El tancat i el condicionament d'aquest espai ha tingut una inversió de 19.767 euros per part de l'Ajuntament de València. Açò se suma als 26.722 euros que ja es van invertir en un espai similar de l'avinguda del Port. Així, l'Ajuntament compta ja amb dos espais municipals per a gats dins del Pla Colonial Felí. A més, ja s'han acreditat 548 persones amb carnet de persones col·laboradores del pla colonial felí.

Tots els gats són esterilitzats quan són capturats per al seu trasllat. L'esterilització evita que es produïsquen baralles i sorolls, un dels principals motius de queixes dels veïns. De fet, l'Ajuntament ha esterilitzat ja 2.610 gats mitjançant un conveni amb el col·legi de veterinaris i mitjançant els veterinaris municipals.

Glòria Tello ha valorat "el treball de les persones col·laboradores, que de la seua pròpia butxaca paguen l'alimentació i medicines per a aquests gats, però que també s'ocupen de netejar les deixalles i mantenir en condicions les instal·lacions". Tello ha recordat la importància que "existisquen felins als carrers per frenar diferents plagues, principalment de rates i altres insectes". I hi ha conclòs: "Valorem els gats i les actuacions que duem a terme des de l'Ajuntament per millorar el seu benestar en el dia mundial dels felins".

Arxivat a:

Destacats