València destinarà l'antic edifici d'Hisenda en Guillem de Castro a atenció ciutadana

Borja Sanjuán: "La bona gestió dels tècnics municipals permetrà estalviar uns milions en l'adquisició d'aquest edifici emblemàtic"

Guardar

Antic edifici d'Hisenda al carrer Guillem de Castro
Antic edifici d'Hisenda al carrer Guillem de Castro

L'Ajuntament de València ha iniciat els tràmits perquè l'edifici de l'antiga delegació d'Hisenda situat al carrer Guillem de Castro es convertisca en una nova seu municipal que done servei als veïns i veïnes de la ciutat. Així ho ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, qui ha avançat que la intenció del consistori és que l'immoble, una vegada incorporat al patrimoni municipal, puga destinar-se a l'atenció ciutadana de l'àrea d'Hisenda i d'altres serveis que actualment estan disseminats per diferents seus repartides per la ciutat.

Sanjuán, a més, ha assenyalat que des de l'Ajuntament s'està intentant reduir el màxim possible el cost d'adquisició d'un edifici que és propietat de l'Estat, però que roman sense activitat des de fa més de quatre anys. "Estem treballant per a abaratir una operació que permetrà que recuperem un edifici emblemàtic per al servici públic. Hem de definir definitivament els usos, però el que sí que és una prioritat és que siga un edifici d'atenció ciutadana on els veïns i veïnes de València puguen anar a realitzar les seues gestions en àrees com, per exemple, Hisenda. Així mateix, també ens obri l'oportunitat de poder ser més eficients, albergant altres servicis que estan ara disseminats entre diferents edificis o que fins i tot estan ocupant un espai en la seu històrica de l'Ajuntament de València i que podrien tindre un ús més institucional i de major proximitat a activitats ciutadanes", ha manifestat l'edil d'Hisenda.

El consistori, tal com ha avançat Sanjuán, ha reclamat la reversió de l'immoble al patrimoni municipal després que els tècnics d'Hisenda i de Patrimoni constataren que es va construir en els anys 50 sobre uns terrenys que va cedir l'Ajuntament i la Diputació de València. "Estem negociant l'adquisició amb el Govern d'Espanya i durant la negociació, gràcies a la bona faena dels tècnics d'Hisenda i de Patrimoni, hem pogut constatar que l'edifici està construït sobre uns terrenys que va cedir la ciutat i la Diputació en els anys 50. Aquesta circumstància fa que puguem sol·licitar que els terrenys revertisquen de manera gratuïta a la ciutat i, per tant, aconseguir aquesta nova seu municipal a un cost molt menor", ha continuat el regidor d'Hisenda.

Sanjuán ha incidit en la bona faena dels tècnics municipals "que permetrà estalviar a les arques municipals uns milions d'euros i obrir, d'aquesta manera, una nova seu municipal per molt menor cost".

Arxivat a:

Destacats