València decreta dol oficial pel crim masclista d'una jove en Conde Altea

Guardar

Banderes a mitja asta en la façana de l'Ajuntament de València
Banderes a mitja asta en la façana de l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha decretat dol oficial després del crim d'una dona de 30 anys assassinada presumptament per la seua parella en un habitatge del carrer Conde Altea de la ciutat.

El consistori, en un missatge publicat en les seues xarxes socials, ha manifestat la seua "ferma condemna enfront d'aquesta violència de gènere contra les dones" i ha expressat les seues condolences a la família i amics de la víctima.

Segons ha informat l'Ajuntament, les banderes de tots els edificis municipals onejaran a mitja asta en senyal de dol.

Els fets han ocorregut en un immoble del barri valencià de l'Eixample, on els agents han trobat aquest dissabte el cos sense vida de la dona, nascuda l'any 1991. La Policia Nacional ha detingut a la parella de la víctima, un home nascut l'any 1986, com a presumpte autor dels fets.

Representants polítics, institucions i el món faller han condemnat el crim i han expressat la seua "tristesa i ràbia" i el seu desig que "tant de bo mai més tornen a repetir-se aquest tipus d'accions".

Institucions com la Universitat de València --el presumpte assassí era professor associat i impartia classes en el doble grau de Criminologia i Dret-- s'han sumat a les mostres de condemna i rebuig. En concret, el Consell d'Adreça de l'entitat acadèmica ha mostrat en un comunicat la "més rotunda condemna" a aquest succés.

Des del Govern d'Espanya, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha mostrat "tot l'afecte i suport a la seua família i amistats", alhora que ha afirmat que "no descansarem en la lluita contra la violència de gènere fins que no hi haja ni una menys".

L'alcalde de València, Joan Ribó, "consternat" per la notícia, qui ha remarcat que la violència masclista "assassina, ni més ni menys". "Quina tristesa i ràbia", ha escrit en un missatge en el seu perfil de Twitter. "Mai més", ha afegit.

La víctima formava part de la falla Maestro Gozalbo-Conde Altea, des d'on han manifestat el seu "profund dolor" davant aquesta "molt mala notícia", en "un dels dies més tristos per a la comissió". "Cristina, la bella xica dels ulls preciosos, ens ha deixat, sent víctima d'un crim i una violència que tota aquesta comissió, més unida que mai, condemna amb total rotunditat", ha escrit la falla en un missatge publicat en les seues xarxes socials.

Destacats