València crea un programa d'activitats gratis a l'aire lliure per als joves

Entre les activitats incloses destaquen les excursions per les muntanyes, les escalades o el barranquisme

Guardar

Diversos joves fent senderisme (Ashim de Silva)
Diversos joves fent senderisme (Ashim de Silva)

Els joves valencians podran gaudir de múltiples activitats gratis gràcies a la iniciativa impulsada per la Regidoria de Joventut, "Aventura't". Aquest projecte, segons la regidoria, pretén fomentar les activitats grupals a l'aire lliure entre els més joves de la ciutat durant els caps de setmana a partir de mitjans de setembre.

A partir del cap de setmana del 17 de setembre fins a novembre, s'organitzaran activitats per la naturalesa com excursions per la muntanya, descens de barrancs, tirolina, espeleologia, escalada o senderisme per a així fruir dels diferents paratges naturals de la Comunitat Valenciana. Entre ells, destaca l'activitat d'espeleologia en la Cova Cirà (Montant) en el paratge del Millars, prop de Montanejos; el recorregut en la via Ferrata de Font Godalla (Énguera) en el qual s'inclou tirolina, ràpel i ponts penjants; una iniciació a l'escalada (Montesa) i barranquisme sec (Barranc del Tresor) en el barranc que es troba en la ruta de les coves, que parteix de la població de Xulilla. Diversos monitors professionals seran els encarregats de supervisar i guiar aquestes activitats.

Maite Ibáñez, regidora de Joventut, ha assegurat que un dels deures d'aquesta regidoria és "fomentar l'oci saludable entre les persones joves" i que per això han creat aquesta iniciativa formada per un ampli catàleg d'activitats culturals, excursions per la naturalesa, circuits multiaventura o activitats nàutiques i esportives. "El fet de practicar un oci saludable és garantia d'una millor qualitat de vida, ja que aporta múltiples beneficis sobre la nostra salut mental, satisfacció personal o estat d'ànim". Per això, ha reiterat la regidora que "les activitats a l'aire lliure, esportives i culturals són fonamentals per a millorar el benestar mental i físic, fomentar el desenvolupament personal i generar experiències positives".

Les activitats, a més de ser gratuïtes, inclouen l'esmorzar, el menjar, el desplaçament i el material necessari. Aquells joves que estiguen interessats en aquest programa poden realitzar ja la inscripció a través de la web de la regidoria de l'Ajuntament de València, on hi ha tota mena d'informació sobre les activitats i els requisits, o informar-se a través dels Centres Municipals de Joventut.

Arxivat a:

Destacats