València crea el segell “Comerç Verd” per a Poblats Marítims

Guardar

Segell Comerç Verd
Segell Comerç Verd

Totes les persones que tinguen un comerç en el districte de Poblats Marítims poden obtenir la distinció "Comerç Verd" que atorga el consistori participant en la iniciativa "De la Cistella A Casa".

És un segell que identifica als comerços que fomenten la mobilitat sostenible i la cura del medi ambient, afavorint l'ús de la bicicleta elèctrica i ajudant al fet que Poblats Marítims siga un barri amb menor contaminació i congestió de trànsit.

En concret, "De la Cistella A Casa" és un servei sostenible que porta la compra des dels comerços als domicilis dels clients en bicicletes elèctriques de manera gratuïta.

Tal com ha comentat el regidor d'innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, "amb aquest segell verd volem reconéixer la labor que fan els comerciants de Poblats Marítims per a tindre un districte més sostenible així com per afavorir les compres en els comerços locals de manera còmoda".

Actualment, més de 20 comerços de Poblats Marítims s'han adherit a la iniciativa, des de botigues d'alimentació, cura personal, floristeries o botigues d'animals, entre altres.

L'edil ha avançat que tots els comerços que se sumen formaran part de la guia "Ruta del Comerç Verd" que estarà publicada en "El Marítim Innova" i que recollirà la informació més destacada de cada botiga.

Els comerciants interessats a participar es poden adherir a través del número de telèfon 605642911 o enviant un email a [email protected]

El Marítim Innova

El barri de Poblats Marítims està sent escenari de diverses accions innovadores dirigides a millorar la qualitat de vida de la ciutadania des de diferents àrees, com a mobilitat o energia, entre altres.

Actualment, totes les persones majors del barri poden gaudir de la iniciativa "Majors Sobre Rodes" per a donar de manera gratuïta un passeig en tricicle elèctric al costat d'una persona voluntària que condueix el vehicle.
D'aquesta manera, es fomenta l'envelliment actiu alhora que es fomenta la mobilitat sostenible.

D'altra banda, a través de "Las Naves Brillen" la ciutadania podrà participar en la primera planta fotovoltaica pública oberta al finançament col·lectiu i la instal·lació del qual estarà situada en les instal·lacions de Las Naves.

Totes aquestes accions s'estan desenvolupant en el marc del projecte europeu MAtchUP, que està desplegant les accions en Poblats Marítims sota la marca "El Marítim Innova".

Destacats