València convertirà les alqueries del carrer Olba al barri de Marxalenes en un centre cívic

El consistori municipal invertirá 300.000 euros en aquesta reconversió

Guardar

Una de les alqueries del carrer Olba a Marxalenes
Una de les alqueries del carrer Olba a Marxalenes

La regidoria de Participació i Acció Veïnal de l'Ajuntament de València que dirigeix Elisa Valía invertirà prop de 300.000 euros en el projecte per a rehabilitar el conjunt d'alqueries situades al carrer Olba, en el barri de Marxalenes, i convertir-les en un nou centre cívic. Una intervenció que ascendirà, inclosa la urbanització de la zona, a més de 3 milions d'euros.

Elisa Valía ha manifestat que “és evident que hi havia una necessitat d'iniciar treballs de rehabilitació integral d'estos edificis catalogats com a Bé de Rellevància Local (BRL)”, per la qual cosa “des de la regidoria ja hem posat en marxa els mecanismes necessaris per a revalorar el patrimoni històric rural i arquitectònic de la ciutat”. 

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal ha explicat que el projecte d'estes alqueries del carrer Olba, no sols contempla la rehabilitació, sinó també la seua conversió en un nou centre cívic: “D'esta manera, en posar estos immobles en funcionament, es dota al barri d'un nou espai de reunió i treball”. Elisa Valía ha insistit en “la importància de continuar treballant en esta direcció perquè la ciutat tinga una xarxa potent de centres cívics que afavorisquen i enfortisquen la cohesió social i la integració dels seus veïns i veïnes en la vida comunitària dels nostres barris”. 

“Sabem que amb este projecte donem resposta a una demanda històrica del barri de Marxalenes, que vol veure el conjunt d'alqueries lliure d'actes vandàlics i renovades”. “A més –ha afegit la regidora- una vegada rehabilitades, posarem estes alqueries al servei de la ciutadania, que és del que es tracta: conservar i cuidar el patrimoni i habilitar dotacions de gran utilitat que contribuïsquen a la millora dels barris”.

Arxivat a:

Destacats