València constituirà un consell perquè la ciutadania participe en el desenvolupament del nou model de turisme

Guardar

participacion-ciudadana
participacion-ciudadana

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i responsable de l'Àrea de Turisme, Sandra Gómez, ha anunciat la constitució d'un Consell Municipal de Turisme perquè participen veïns, sindicats, universitats i entitats en el desenvolupament d'un nou model turístic. "Un dels objectius és que València siga una ciutat acollidora, una de les claus de l'èxit, i perquè això ocórrega, l'Administració ha de construir el seu model turístic de la mà de la ciutadania", ha assegurat.

En aquests termes s'ha pronunciat després de la reunió que ha mantingut amb la Federació d'Associacions de Veïns de València per a presentar-los el Pla Estratègic de Turisme 2017-2020 amb la finalitat que aporten els seus suggeriments i propostes. Sobre aquest tema, Gómez ha assegurat que les contribucions veïnals seran "fonamentals perquè el canvi de model turístic compte amb l'acceptació de la ciutadania".

"El turisme afecta la ciutat en el seu conjunt i, per tant, les entitats tenen molt a aportar", ha remarcat, i ha assenyalat que el canvi de model "ha de tindre acceptació". Per això, ha anunciat que es formarà un Consell Municipal per a establir un canal real de participació ciutadana que cada quatre anys aprove el Pla Estratègic, i que tinga caràcter anual sobre els plans operatius.

Per la seua banda, María José Broseta, presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de València, ha donat la benvinguda a la constitució del Consell i ha remarcat que el turisme és una de les principals activitats econòmiques de la ciutat. En aquesta línia, ha manifestat que des de la Federació es presentaran aportacions perquè tots els barris es beneficien del turisme, perquè en tots "hi ha zones molt interessants que s'han de valorar".

Destacats