València consolida el programa per a ajudar els comerços a estalviar en el rebut de la llum

Guardar

Els regidors Alejandro Ramón i Carlos Galiana en roda de premsa
Els regidors Alejandro Ramón i Carlos Galiana en roda de premsa

Hui s'ha presentat el projecte "Negoci local sostenible", a través del qual des de l'Ajuntament s'oferirà una assessoria gratuïta als negocis locals perquè amb xicotets canvis en la contractació i en els hàbits de consum, puguen obtenir un estalvi en les seues factures energètiques. En la presentació del projecte, el regidor d'emergència climàtica i transició energètica, Alejandro Ramon, que ha comparegut al costat del regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha assenyalat que "per a nosaltres és una prioritat ajudar als xicotets negocis, especialment en un moment complex, en què acabem de superar una pandèmia i ens trobem amb una pujada brutal i constant del preu de la llum".

Ramon ha explicat que "aquesta campanya està inspirada en els bons resultat obtinguts en les experiències pilot dutes a terme amb anterioritat. La primera va ser "Comerços verds", en la qual van participar els mercats municipals; la segona, en la qual van participar 180 comerços i negocis de la ciutat, es va tractar d'una experiència pilot d'estalvi en comerços que va proporcionar als establiments participants uns estalvis anuals mitjans de 937 euros. El regidor ha destacat casos significatius "com el d'un forn que va arribar a estalviar nou mil euros en un any en la seua facturació elèctrica". Per al responsable de l'àrea d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, "la finalitat és oferir una eina senzilla, que sense necessitat de realitzar inversió, permeta reduir costos i millorar l'eficiència energètica dels establiments. Sempre amb la mirada posada en l'objectiu que València puga ser una de les ciutats climàticament neutres en 2030". També ha recordat les bonificacions que ja existeixen en l'IBI i en l'ICIO per la instal·lació de plaques fotovoltaiques i altres energies renovables.

Està previst que el programa "Negoci local sostenible" es desenvolupe en els pròxims tres anys, durant els quals tres mil comerços de la ciutat rebran assessoria gratuïta per part de tècnics especialitzats. De moment no està oberta la inscripció, però s'espera que comence en breu una vegada s'ultimen els detalls per a la posada en marxa del programa.

Per part seua, el regidor de comerç ha destacat la "importància d'oferir aquestes eines als comerços de la ciutat, perquè a més és uns diners que no ix de les arques de cada empresa i que segur que els ajudarà en aquest moment tan complicat". Galiana ha destacat "el compromís i el suport que aquest equip de govern té amb les xicotetes empreses i amb el comerç de proximitat, i aquesta és una altra bona mostra d'això". Per al regidor és "important esforçar-se a reduir el consum energètic en aquest context de pandèmia i pujada de preus", i ha remarcat el fet que "aquesta campanya oferirà una ajuda que romandrà en el temps, i ajudarà a aconseguir l'objectiu de tindre una ciutat climàticament neutra l'any 2030".

Destacats