València comptarà amb un Pla Colonial Felí per protegir les colònies i minimitzar molèsties

Guardar

Pla Colonial Felí
Pla Colonial Felí

València comptarà amb un Pla Felí, que s'aprovarà en Junta de Govern, per a protegir i gestionar les colònies de gats de la ciutat; corregir i minimitzar les possibles molèsties veïnals; fomentar l'adopció d'aquests animals; i prevenir problemes de salut pública. Aquest document, impulsat per la Regidoria de Benestar Animal, "en el marc d'una política que advoca per mesures animalistes", proposa, entre altres accions, l'elaboració d'un cens de les colònies felines del municipi, que s'actualitzarà periòdicament, i la intervenció en aquestes perquè tinguen més del 90% dels seus individus esterilitzats.

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha informat hui d'aquest pla, "que s'ha facilitat a tots els grups municipals de l'Ajuntament perquè puguen fer les seues aportacions i amb l'objectiu de consensuar-lo". Així, l'edil ha incidit "en la voluntat d'arribar a acords per a millorar la convivència entre els animals i els ciutadans a través de la mediació i l'educació en el respecte animal".

"El present Pla Colonial Felí del municipi de València (PCFV) està construït en funció d'aquesta motivació i seguint el marc normatiu i directrius de diverses organitzacions de prestigi nacional i internacional", ha explicat Glòria Tello, qui així mateix ha anunciat que en el Consell de Benestar animal es crearà el Grup de Treball de Benestar Felí (GTBF) i entre les seues funcions estaran les de consulta, seguiment i ajuda en l'execució de l'esmentat pla.

"A més -tal com ha avançat l'edil- aquest grup de treball buscarà i propiciarà acords amb entitats de diferent índole per a aconseguir que el PCFV en tota la seua amplitud i necessitats puga desenvolupar-se correctament en forma i temps, i sempre des del respecte a la dignitat, el benestar animal i els drets dels animals".

"El Pla és un indicador de la sensibilitat i preocupació municipal per la defensa i protecció dels animals i del treball realitzat perquè València siga en un referent quant a protecció i benestar animal", ha afegit Glòria Tello.

Pel que respecta a l'esmentat cens, "es durà a terme mitjançant eines informàtiques lligades al Sistema de Gestió Patrimonial (SIGESPA) desenvolupades en col·laboració amb el Centre de Suport Tecnològic (SERTIC) i els ServicisVeterinaris Municipals". Estarà estructurat de manera que quede evident la seua distribució per districtes, barris i colònies. Igualment, cada colònia comptarà amb una persona gestora responsable, i una o diverses persones col·laboradores que disposaran d'un carnet després de rebre la informació adequada.

Segons el nou document, "en els casos de risc vital, perill per a la salut o seguretat dels felins o canvi justificat d'usos urbanístics del terreny es realitzarà un estudi de viabilitat per a procurar solucionar aquests problemes, sent preferent el criteri del manteniment geogràfic de les colònies. En el cas extrem de ser necessària una reubicació s'aplicarà el Protocol de Reubicació". D'altra banda, per al control poblacional de cada colònia, s'utilitzarà el mètode Captura-Esterilització-Retorn (mètode CER) descrit en el Procediment d'Esterilització Felina (PEF) desenvolupat pels Servicis Veterinaris Municipals.

Finalment, Glòria Tello ha destacat que es crearà la figura del mediador per a la solució dels problemes de l'aplicació d'aquest PCFV amb els veïns i veïnes del municipi, es desenvoluparen Plans de Formació que seran impartits als col·laboradors i professionals relacionats amb el present pla, i s'incidirà en la conscienciació de la ciutadania cap als drets dels animals.

Arxivat a:

Destacats