València compta amb 800 col·laboradors i col·laborades oficials del Pla Colonial Felí

Guardar

Una imatge de casetes gats
Una imatge de casetes gats

L'Ajuntament ha emés 800 carnets per a persones col·laboradores del Pla Colonial Felí de la ciutat de València, les quals es comprometen a assumir les condicions del programa, participen en el cens de gats de les colònies a càrrec seu i n'informen d'incidències en matèria sanitària. La Regidoria de Benestar Animal té un projecte de formació per aquests veïns i veïnes autoritzats.

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha destacat "la labor de la ciutadania que, de forma desinteressada, dedica el seu temps a cuidar els animals de les més de 500 colònies de gats que hi ha entre els barris i els pobles de València". En cada colònia hi ha la figura d'un responsable i un o diversos col·laboradors, que disposen d'un carnet després de rebre la informació adequada al centre municipal d'acollida d'animals Exòtics i Avifauna Natzaret.

L'edil ha explicat que "es manté una estreta comunicació" amb tots ells, a més de facilitar-los pinso i una guia sobre la col·locació dels punts d'alimentació o el manteniment dels recipients d'aigua, entre altres. Tello ha recordat la tasca que els col·laboradors i col·laboradores van dur a terme durant el confinament per la pandèmia: "Són herois que cada dia ens donen una lliçó amb el seu treball altruista".

La responsable municipal ha subratllat que la presència de gats a les ciutats és garantia de salubritat pel seu efecte en el control de plagues (rates, per exemple) i el manteniment dels solars en bon estat. Per això, ha afegit, és necessari controlar-ne la població i les seues condicions d'higiene.

El Pla Felí té com a objectius: protegir i gestionar les colònies de gats de la ciutat, corregir i minimitzar les possibles molèsties veïnals, fomentar l'adopció d'aquests animals, i prevenir problemes de salut pública. Aquest document contempla així mateix el suport als col·laboradors, l'elaboració d'un cens de colònies de gats del municipi, i la intervenció en aquestes perquè tinguen més del 90% dels seus individus esterilitzats.

Un dels fonaments del programa és el Pla d'Esterilització Felina, el qual empra l'anomenat mètode CES (captura, esterilització i solta), dut a terme per l'equip veterinari. D'eixa manera, abans de tornar els gats a la colònia d'origen, se'ls realitza una revisió, se'ls desparasita, es tracten amb antibiòtics si ho necessiten, i se'ls esterilitza.

"Amb això, es pretén mantenir colònies en bon estat de salut i esterilitzades i, així, evitar que la població augmente de forma descontrolada, de manera que redunde en el benestar animal dels gats de les colònies i cree un escenari de bona convivència en tota la ciutadania", ha conclòs Tello.

Arxivat a:

Destacats