València comença la revisió del PGOU de la Malva-rosa junt amb el veïnat

Guardar

Sandra Gómez, en una zona de la Malva-rosa
Sandra Gómez, en una zona de la Malva-rosa

La vicealcaldessa i responsable de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat aquest dimarts el barri de la Malva-rosa junt amb representants de l'associació veïnal Amics i Amigues de la Malva per fer una primera detecció de problemes i necessitats del barri dins de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que ha començat la regidoria. La revisió d'aquesta àrea funcional tractarà la dotació de servicis públics, així com qüestions de convivència on l'urbanisme tinga un paper fonamental.

Sandra Gómez ha destacat que la visita de hui al barri de la Malva-rosa "ha sigut molt profitosa i ens ha permés veure els principals problemes que presenta el barri així com les necessitats de les seues veïnes i veïns, a peu de carrer". La revisió de l'àrea funcional de la Malva-rosa, que ja ha començat Urbanisme, ajudarà, en paraules de la vicealcaldessa, a "dotar de tots aquells servicis públics que porten tant de temps demanant els seus veïns i veïnes, així com tractar qüestions de convivència on l'urbanisme té un paper fonamental a l'hora de poder regirar-los".

La de hui es tracta "d'una primera visita per fer una detecció de problemes junt amb els veïns i veïnes, ja que "són les persones que millor coneixen el barri i qui el viuen dia a dia", ha assenyalat Gómez. A partir d'ara, el personal tècnic, amb aquesta informació i amb les enquestes que s'han dut a terme a través del web i en les quals podia participar qualsevol veí o veïna, farà una primera anàlisi per, posteriorment, formular propostes del pla. "Una vegada es formulen les propostes amb tota la informació que ja tenim, es tornarà a sotmetre a participació pública perquè els veïns i veïnes opinen sobre les solucions que es plantegen des d'Urbanisme". Durant la visita, la vicealcaldessa ha volgut agrair "la implicació dels veïns i veïnes de la Malva-rosa, des del primer moment, en aquest procés".

Gómez ha explicat que amb aquesta revisió del barri, emmarcada dins de l'àrea funcional 8, "volem resoldre alguns taps urbanístics existents en l'actualitat", i en eixa línia, ha continuat, "continuem treballant junt amb les persones que viuen al barri per dotar la Malva-rosa d'espais públics funcionals que dignifiquen i milloren la qualitat urbana i de vida dels seus veïns i veïnes".

Gómez ha recordat que "des de l'àrea d'Urbanisme ens hem posat com a prioritat, dins d'aquesta revisió que estem duent a terme, el barri de la Malva-rosa, després de la revisió de barris com Natzaret i Campanar", un procés emmarcat en l'Agenda Urbana i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, "que ens permetrà regenerar urbanísticament el barri per millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes", ha assenyalat Sandra Gómez.

Finalment, la responsable d'Urbanisme ha destacat que "aquesta revisió en el barri segueix els criteris de la ciutat 15 minuts i les directrius per a la millora de la qualitat urbana que aprovem", les quals, ha recordat, "van ser Premi Nacional d'Urbanisme".

PLAÇA DEL MÚSIC ANTONI EXIMENO

Durant la visita, Sandra Gómez també ha assenyalat que, respecte a la transformació del solar de la plaça del Músic Antoni Eximeno en una vertadera plaça per a les seues veïnes i veïnes, el personal tècnic està treballant en la primera proposta del projecte. "Avancem per poder passar pàgina a dècades de degradació en aquesta plaça i és que tenim clar que ha arribat el moment de transformar-la, de generar un nou espai de trobada per als seus veïns dins del projecte València ciutat de places", ha conclòs Gómez.

Arxivat a:

Destacats