València col·labora amb un projecte de restauració a la Marina per a la inserció laboral de persones amb discapacitat d’Asindown

El consistori facilita un local a l'entitat, prop de l'edifici Veles e Vents, que serà al mateix temps cafeteria i centre de formació i ocupació

Guardar

Futura cafeteria "La mare que va" de la Marina de València
Futura cafeteria "La mare que va" de la Marina de València

La Marina acollirà "La mare que va": una cafeteria que serà al mateix temps un centre de formació i ocupació per a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, que després podran treballar en l'establiment. L'Ajuntament ha facilitat a la fundació Asindown un local prop de l'edifici Veles e Vents per impulsar el projecte i aportarà 20.000 euros per cada any de vigència del conveni signat amb l'entitat. En setembre començaran les obres per adequar les instal·lacions, que duraran sis mesos. Els i les usuàries dels centres d'ocupació municipals s'incorporaran a la iniciativa.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, acompanyada del gerent de la Fundació Asindown, Manuel Campos, ha presentat aquest matí en roda de premsa aquest "projecte pioner que permetrà trencar barreres". Lozano l'ha qualificat "d'un pas més perquè la Marina continue construint-se com un espai d'oportunitats laborals i d'innovació, en aquest cas amb un element afegit, el valor social innegable que té el fet de poder dinamitzar la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual, un col·lectiu que té l'accés més difícil al món laboral".

La cafeteria de "La mare que va" tindrà una superfície de 382 metres quadrats i comprén una part tancada i terrassa. Serà totalment envidrada, de manera que es podran veure les accions formatives per a la qualificació professional en cuina, sala i atenció al públic que es duran a terme. A més de servicis de restauració, l'establiment s'obrirà a la celebració d'esdeveniments, reunions i presentacions i, a més, hi haurà activitats culturals, com ara exposicions, concerts o monòlegs. L'Ajuntament arrenda el local a Asindowm per un preu de 310 euros mensuals durant deu anys, prorrogables altres cinc més. A més, consistori i fundació han firmat un conveni per quatre anys, prorrogables dos més, pel qual l'entitat rebrà 20.000 euros anuals en concepte de subvenció del projecte.

Per la seua part, Manuel Campos ha destacat "l'entorn de màxima visibilitat" on es troba el local. El gerent d'Asindowm ha manifestat així mateix que "l'objectiu últim és que la gent que vaja allí a dinar i a passar el dia veja com aquests xics i xiques estan treballant i vulguen en la seua empresa gent amb discapacitat", de manera que "no només donem oportunitats laborals en aquest espai, sinó que el món empresarial es fixe en ells i elles per poder portar-se'ls a les seues empreses i formar part del seu equip".

Destacats