València celebrarà el XX Dia de la Bicicleta el pròxim 18 de setembre

Guardar

Left_side_of_Flying_Pigeon
Left_side_of_Flying_Pigeon

La regidora de Sanitat, Salut i Esport, Maite Girau, ha presentat este dimecres el XX Dia de la Bicicleta, que es celebrarà el diumenge 18 de setembre a València. La trobada compta amb una participació prevista superior a les 10.000 persones.

Maite Girau ha subratllat “la importància d'aprofitar este tipus de trobades lúdiques i esportives per a posar en valor les zones emblemàtiques de la ciutat i aconseguir que la cita siga un passeig agradable, que ens permeta gaudir del centre de la ciutat, que sempre ha estat pres pels vehicles”.

La regidora ha participat hui en la presentació de la jornada, al costat de Gonzalo Nielfa, president de l'Associació per a la Salut Integral del Malalt Mental (ASIEM); José Saurí, president del Bici Club; Julio Santodomingo, coordinador d'esports de l'ONCE i Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació i Relacions Institucionals d'El Corte Inglés.

El Dia de la Bicicleta, que s'ha convertit en una de les principals manifestacions de l'esport popular a València, compta amb una important dimensió solidària, ja que es realitzarà en suport d’ASIEM i l'ONCE.

Per a això, els participants poden adquirir des de hui els dorsals solidaris, que costen 1 euro, i es poden arreplegar ja en les plantes d'esports d'El Corte Inglés, patrocinador de l'esdeveniment. La recaptació íntegra de la inscripció es lliurarà a ASIEM, associació sense ànim de lucre que es dedica a defensar els drets i la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i les seues famílies.

La regidora d'Esports ha destacat que “per a l'Ajuntament és fonamental treballar per una ciutat sostenible i saludable. Açò implica treballar per a millorar els hàbits esportius dels ciutadans i ciutadanes i millorar els mitjans de desplaçament”, ha afegit.

El XX Dia de la Bicicleta compta amb un nou recorregut, que serà aproximadament de 7,5 quilòmetres. La trobada començarà a les 10 del matí en el passeig de l'Albereda, i continuarà per la plaça de Saragossa, el pont d'Aragó, la Gran Via del Marquès del Túria, carrer de Russafa, Glorieta, carrers de la Pau, Sant Vicent, Xàtiva i Guillem de Castro. Seguirà per la marginal dreta, per Blanqueries, per a creuar novament el riu pel pont del Real i tornar finalment a l'Albereda.

Per a finalitzar, la regidora d'Esports, Maite Girau, ha convidat a “participar i gaudir” totes les veïnes i veïns i persones aficionades al ciclisme de la ciutat.

Destacats