València celebra la Marató Trinidad Alfonso

La Marató de València tindrà un recorregut de 42 quilòmetres que travessarà els llocs més emblemàtics de la ciutat

Guardar

Marató València 2021
Marató València 2021

València dóna la benvinguda al mes de desembre amb la celebració de la Marató de València Trinidad Alfonso EDP i la 10k, organitzades per la S.D. Correcaminos i la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de la ciutat. Es tracta d'una de les cites esportives més importants de la ciutat i enguany celebra la seua 39 edició amb una participació estimada de 35.000 persones entre corredors populars i d'elit. Amb un horari de 8.30 h a aproximadament les 14 h, els carrers de la capital del Túria es tallaran al trànsit perquè tots els inscrits puguen realitzar el recorregut de 42,195 quilòmetres establit per a la prova.

Una vegada tancats els terminis d'inscripció —realitzats entre el 3 de desembre de 2018 i el 31 d'octubre a un preu de 50-75 euros i a partir de l'1 de novembre a un preu de 90 euros— els corredors i les corredores es preparen per a realitzar un recorregut pels llocs més emblemàtics de València com la Ciutat de les Arts i les Ciències o l'Estació del Nord. Per a poder participar, hauran d'acudir a l'esdeveniment amb el seu dorsal, encara que de manera excepcional, l'organització repartirà les identificacions el diumenge de 7.00 h a 8.00 h en l’Hemisfèric a aquells i aquelles que presenten el seu DNI, passaport o document acreditatiu en vigor i estiguen inscrits en la prova.

De manera general, el dorsal-xip s'entregarà únicament en la Fira Expo Esport de València, situada en la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre demà 29 de novembre i el 30 de novembre en un horari de 9.00 h a 21 h. Els i les participants que recullen el seu dorsal en aquestes dates rebran també una borsa del corredor, que no tindran els i les que el facen el diumenge. A més, l'organització també ofereix samarretes de la marató i més varietat de models en l'estand de Luanvi en Expo Esport. Aquells i aquelles que vulguen canviar la talla de la samarreta podran fer-ho en la mateixa Fira depenent de l'estoc i la disponibilitat de talles.

Els i les esportistes que finalment no puguen acudir a la Marató de València 2019, poden cedir la plaça a un altre corredor o corredora a través del canvi de nom o del titular del dorsal/xip en la plataforma d'inscripcions, apartat “Sol·licitar canvi de titular”. En aquest cas, es realitzarà la devolució del preu abonat i la persona que relleve haurà de sumar 5 euros més al preu inicial per despeses de gestió. La resta de participants ja poden començar a calfar per a travessar corrent la ciutat de València el pròxim 1 de desembre.

maratón valencia

Horari de la Marató de València 2019

La Marató València Trinidad Alfonso donarà el tret d'eixida a les 8.30 h per a la primera onada i tots els corredors de la 10k. Els atletes participants inscrits amb temps de 3h31:00 i 3h45:59 iniciaran la prova a les 8.40 h i 10 minuts més tard, a les 8.50, començaran aquells inscrits amb temps entre 3h46:00 i 4h00:59. Els últims que se sumen a la Marató seran els atletes inscrits amb temps de 4h01:00 d'ara en avant.

El temps d'eixida vària depenent de la inscripció que cada participant haja realitzat, però el lloc d'eixida serà el mateix per a tots ells: el pont de Monteolivete. Els corredors i les corredores de la marató hauran d'acudir al vial més pròxim de l'Hemisfèric, ja que el més pròxim al Palau de les Arts Reina Sofia estarà ocupat pels atletes de la 10k.

Recorregut de la Marató de València 2019línea maratón valencia

El pont de Montolivet repeteix com a punt d'eixida en la Marató València 2019. Els corredors i corredores realitzaran una prova de 42,195 quilòmetres de distància per la ciutat de València. Durant la prova, els carrers tallats facilitaran que els i les participants passen per llocs emblemàtics de la ciutat com l'Estació del Nord, la Porta de la Mar, l'Ajuntament de València i la Universitat de València (avingudes de Tarongers i de Blasco Ibáñez). Finalment, la meta se situarà en la Ciutat de les Arts i les Ciències en la passarel·la al costat del Museu de les Ciències Príncep Felip.

El recorregut estarà marcat amb una ratlla i se senyalitzaran tots els quilòmetres. A més, hi haurà avituallaments líquids —aigua i Powerade— en els quilòmetres 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 37,5 i 40, a més d'un final sòlid i líquid —Powerade Zero— en meta. Respecte als serveis, s'oferirà atenció mèdica al llarg del trajecte, així com en les zones d'eixida i arribada, i banys químics distribuïts cada 5 quilòmetres.

Com arribar a les zones d'eixida i meta

Els participants comptaran amb diferents opcions per a acudir al lloc d'eixida i meta de la Marató i de les 10k. En el cas del transport públic, els autobusos de l'EMT seran gratuïts el pròxim 1 de desembre fins a les 16 h i es reforçaran les línies 35, 95 i 99 amb horaris especials entre les 5.30 h i les 7.30 h. Una altra opció són les línies 3 i 5 del Metre de València, les quals situen la parada més pròxima a l'esdeveniment en Alameda des d'on hauran de caminar 20 minuts a peu per a arribar a la seua destinació. Per al cas de les bicicletes, existeixen pàrquings al costat del guarda-roba en la zona de l'Umbracle o aparcaments de Valenbisi prop de la zona d'eixida.

Aquells i aquelles que preferisquen deixar el seu cotxe prop de la zona d'arribada tindran diverses opcions. Els pàrquings amb accés lliure disponibles seran el del Pavelló Font de Sant Lluís, el de l'avinguda Antonio Ferrandis i el del Bulevard Sud. En aquest últim, hi haurà autobusos que cada 10 minuts transportaran a les persones a les zones d'eixida i meta. Per a les i els més matiners, el Centre Comercial Aqua obrirà a partir de les 6.00 h; un horari que també ofereix l’Oceanogràfic, encara que en aquest cas s'ha de pagar per a aparcar.

Destacats