València celebra el Dia Internacional de les Persones Majors col·locant una pancarta al balcó de l'Ajuntament

Guardar

WhatsApp Image 2020-10-01 at 16.26.47
WhatsApp Image 2020-10-01 at 16.26.47

Per a commemorar el Dia Internacional de les Persones Majors, designat el dia 1 d'octubre de cada any per l'Assemblea General de les Nacions Unides des de 1990, l'Ajuntament de València ha col·locat aquest matí al balcó del consistori una pancarta que ressalta el paper fonamental que té aquest col·lectiu en la nostra societat.

L'acte de reconeixement ha estat solemnitzat per la regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, i ha comptat amb l'assistència dels nou representants del Consell Consultiu dels 50 Centres d'Activitats Municipals per a Persones Majors que hi ha repartits per tota la ciutat.

La regidora ha aprofitat l'ocasió per a recordar que, encara que continuaran tancats tots els Centres d'Activitats Municipals per a Persones Majors, a partir de la segona quinzena d'octubre es reprendran els programes municipals d'activitats físiques, si l'evolució de la situació actual així ho permet.

Això sí, Pilar Bernabé ha recalcat que es farà "oferint totes les garanties en matèria de seguretat i prevenció per a la salut de les persones majors" pel que aquestes activitats físiques es desenvoluparan a l'aire lliure, en diferents parcs de la ciutat i en el Passeig Marítim, en grups de fins a 10 persones.

Amb aquesta iniciativa, i mitjançant la pràctica de les activitats físiques proposades, es busca disminuir el risc de malalties que puguen patir les persones majors mitjançant exercicis que milloren l'equilibri i la postura corporal, alhora que faciliten la mobilitat articular, a més d'activar el sistema cardiovascular.

Així mateix, l'edil ha confirmat que es posaran a la disposició de la Conselleria de Sanitat els Centres d'Activitats Municipals per a Persones Majors tancats amb la finalitat que puguen ser usats com a espais per a la campanya de vacunació de la grip. L'objectiu és descongestionar els centres de salut, derivant a grups de persones a aquests centres de majors amb el propòsit que la vacunació es realitze d'una manera més àgil, evitant el col·lapse dels ambulatoris i seguint tots els protocols d'aforament i distanciament.

Davant el desafiament que ha suposat la irrupció de la crisi sanitària causada pel coronavirus per al conjunt de tota la societat, el col·lectiu de les persones majors ha estat des dels primers moments un dels més afectats pel factor de risc i la vulnerabilitat a la qual els ha exposat la pandèmia.

Des que es va decretar l'Estat d'Alarma en tot el territori nacional el passat 14 de març, l'Ajuntament de València, a través de la regidoria d'Envelliment Actiu, ha posat en marxa una sèrie de serveis especials d'atenció dirigits a les persones majors. Pilar Bernabé ha assegurat en tot moment que "garantir l'atenció i l'assistència a les nostres persones majors, i que se senten acompanyades, és i serà sempre la nostra prioritat".

Instaurat en un temps rècord sota el manca dels mesos més crítics de la pandèmia, aquest "call center" municipal té com a objectiu atendre personalment les persones majors. En aquells casos que es detecten com d'extrema vulnerabilitat, l'Ajuntament posa a la disposició d'aquelles que així ho necessiten una sèrie de serveis gratuïts l'objectiu dels quals és auxiliar-los i garantir el seu benestar. Aquests serveis són els de "Menjar a Casa", el Servei d'Atenció Domiciliària i el de Cistelles Bàsiques Alimentoses que es continuaran mantenint, d'antuvi, fins a finals d'any.

Destacats