València cedeix terrenys a Adif per a la implantació de la nova terminal del Corredor Mediterrani a la Font de Sant Lluís

Aquesta infraestructura convertirà a la ciutat en un node logístic amb la consegüent creació d'ocupació

Guardar

Trens AVE en una estació
Trens AVE en una estació

L'Ajuntament de València ha cedit a l'Entitat Pública Empresarial Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) uns terrenys de propietat municipal situats a la Font de Sant Lluís que, en paraules de la regidora de Patrimoni, Isabel Lozano, "permetran desenvolupar una part molt important del necessari Corredor Mediterrani". Serà aquest divendres quan la Junta de Govern Local aprove la cessió de més de 9.800 m² de sòl.

En aquest espai s'implantarà la nova terminal intermodal i logística de València – Font de Sant Lluís. En aquest punt, Lozano ha explicat que "contempla els accessos terrestres que garanteixen l'accessibilitat viària i ferroviària de la terminal en les xarxes generals d'infraestructures de transport, els vials que possibiliten la integració de serveis i la connectivitat entre la nova terminal, la terminal existent, MercaValència i el port de València, així com un mòdul per a operacions de càrrega i descàrrega i un centre integrat de serveis".

Sens dubte, una cessió més que necessària per a dur a terme la implantació a la ciutat de València del Corredor Mediterrani i, per tant, per al desenvolupament de la ciutat com a node logístic, ja que com ha explicat la mateixa regidora de Patrimoni, "serà una peça clau per a la creació d'ocupació a la nostra ciutat i per al desenvolupament econòmic sostenible".

Tant l'empresa estatal Adif, com l'Autoritat Portuària de València s'han compromés a contemplar en la redacció del projecte una sèrie de condicionants que garantisquen el correcte funcionament de les infraestructures bàsiques de la xarxa municipal de sanejament que discorren sota els terrenys cedits.

En aquest sentit, el projecte inclourà la construcció d'una sèrie d'arquetes per al manteniment de l'emissari d'aigües negres del col·lector sud, i es constituiran concessions a favor de l'Ajuntament per a l'ocupació del domini públic ferroviari amb la finalitat de garantir les tasques correctes de funcionament i manteniment del sobreeixidor de pluvials i de l'emissari d'aigües residuals.

Finalment, s'han cedit a Adif 1.223,66 m² d'un tram del camí del Molí dels Fonts, afectat pel pla. D'aquesta manera, l'empresa estatal cedirà el seu ús a l'Ajuntament de València, amb l'objectiu de garantir el manteniment i conservació tant del camí, com de l'enllumenat públic i la prestació de serveis de competència municipal.

Arxivat a:

Destacats