València, candidata a Capital Mundial de l'alimentació en 2017

Guardar

Valencia
Valencia

L’ajuntament ha presentat a la ciutat de València com a candidata per ser capital mundial de l’Alimentació en 2017. Així ho ha anunciat este dimarts l’alcalde de València, Joan Ribó, durant el debat de l’Estat de la Ciutat. En el transcurs d’este fòrum democràtic, la primera autoritat municipal i els regidors de l’equip de govern s’han fet ressò d’este i altres projectes de l’equip de govern com l’habilitació del Museu de la Mar o la creació d'una taxa per a les companyies operadores de telefonia mòbil.

Concretament, durant el discurs inicial del debat de l’Estat de la Ciutat, l’alcalde Joan Ribó ha anunciat que l’ajuntament ha presentat la candidatura perquè València siga Capital Mundial del Pacte de Polítiques Alimentàries Urbanes en 2017, i ha aclarit que, en cas de fer-se realitat, “serà una gran oportunitat per a la projecció internacional de la nostra ciutat tant a nivell turístic i comercial, com agrícola i de la indústria alimentària valenciana que, cal recordar, és el segon sector de l'exportació valenciana competint amb la indústria de l'automòbil”.

L’alcalde ha assenyalat que este pròxim mes d’octubre, es resoldrà este assumpte a una reunió internacional a Roma, i s’ha felicitat també perquè, a novembre, València serà la primera ciutat del món amb un conveni propi amb la FAO. Així mateix, Ribó s’ha fet ressò d’una decisió comunicada en les últimes hores al consistori: “s’ha seleccionat València per representar a Europa, conjuntament amb Atenes i Milà, al Consell Executiu Internacional que ha de fer el seguiment del Pacte de Milà, un acord global del que València ja és membre des d'octubre de 2015”. El Pacte de Milà el conformen un seguit de ciutats de tot el món que aposten per la sobirania alimentària de la població.

MUSEU DE LA MAR

En el Ple del Debat de la Ciutat, l’alcalde ha explicat les accions de govern dutes a terme des que ostenta l’alcaldia, i s’ha referit a les relacions de cooperació existents amb el govern de la Generalitat i la Diputació de València. Moment que ha aprofitat per a anunciar que el pròxim dia 26, el president de la Diputació, el de l’Autoritat Portuària, i els secretaris autonòmics d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i de Cultura i Esport, es reuniran a l’Ajuntament “per a donar el tret d’eixida al Museu de la Mar, un projecte que mereixen gaudir tots els valencians”.

En col·laboració entre les tres administracions públiques i l’Autoritat Portuària de València, es pretén que la ciutat compte amb un espai museogràfic que recapitule la seua vinculació amb la mar, a través de la història i com a referent econòmic. Una iniciativa a la que es podrien sumar empreses privades del sector.

Al donar compte de la situació econòmica de la ciutat, l’alcalde ha aprofitat per anunciar la creació d'una taxa per a les companyies operadores de telefonia mòbil, que hauran de contribuir a les arques públiques segons el nombre d’antenes i repetidors que tenen a la ciutat i el seu nombre de clients. En matèria d’impostos, l’equip de govern també modificarà la modificació de la taxa de taules i cadires, i impulsarà el descens previst d’un 25% per a l’impost de l'ICIO, encaminat a potenciar les xicotetes rehabilitacions d'habitatges.

Arxivat a:

Destacats