València Brilla, el programa per a estalviar i avançar en la transició energètica

Guardar

0307 València brilla -formació estalvi i eficiència energètica
0307 València brilla -formació estalvi i eficiència energètica

75 treballadors i treballadores de l'Ajuntament de València han participat de forma voluntària en una experiència formativa per incidir en la transició energètica i en l'optimització de l'ús de l'energia que fan en el seu dia a dia. En el marc del programa València Brilla, amb l'impuls de la cooperativa valenciana AeioLuz, els tallers formatius sobre aquesta temàtica han permés a les persones participants aconseguir un estalvi econòmic d'11.236 euros, el que comporta una mitjana de 167 euros anuals d'estalvi per a cada treballador i treballadora.

"A l'Ajuntament de València ens hem marcat com a prioritària la transició energètica en la nostra ciutat i quina manera millor per fer-ho que amb la implicació directa d'empleades i empleats municipals", ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, qui ha detallat que l'objectiu de la formació ha sigut tant l'eficiència energètica com l'optimització de la factura de la llum i ha posat en valor que totes les famílies implicades han pogut fer un ús més responsable de l'energia en el seu dia a dia, amb la disminució de consum i de petjada de carboni que això comporta. "Alhora, han lluitat contra el canvi climàtic i han aconseguit un estalvi econòmic notable per a cada família", ha ressaltat.

El programa València Brilla pretén conscienciar i sensibilitzar al personal municipal com a pas necessari per a poder oferir una atenció i un servici públic de qualitat pel que fa a la transició energètica en la ciutat. Entre els continguts destaquen les pautes que permeten un consum correcte de l'energia en les tasques diàries, amb un codi de bones pràctiques tant en l'àmbit domèstic com al treball.

Alejandro Ramon ha agraït la col·laboració d'AeioLuz i la seua gestió en l'àmbit energètic, així com la participació del personal municipal. "Amb la contribució de totes i tots continuem situant València a l'avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic i de la transició energètica tan necessària en un context d'emergència climàtica com l'actual", ha afegit.

Destacats