València augmentarà el pressupost per al xec escolar de 2023

Maite Ibáñez ha anunciat que es destinarà un total de quatre milions d'euros per al xec

Guardar

Maite Ibáñez
Maite Ibáñez

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha comunicat un increment del pressupost per al xec escolar 2023, aconseguint així els quatre milions d'euros. La regidora ho ha anunciat durant la visita que ha realitzat a la nova escoleta Clara Campoamor d'Orriols.

Ibáñez ha declarat que aquesta iniciativa es durà a terme per a intentar garantir l'accés gratuït de les famílies a l'educació en les etapes més primerenques gràcies a la construcció de noves instal·lacions i l'augment pressupostari: "Continuant amb el nostre suport a les famílies i al procés d'educació primerenca, incrementarem el pressupost en el xec escolar per a ajudar al desenvolupament dels xiquets i xiquetes i contribuir a l'enfortiment de la xarxa d'escoles infantils", ha assegurat.

A més, ha volgut recalcar que, des de 2019, hi ha hagut un augment d'un milió d'euros en aquesta iniciativa i que, gràcies a això, ja s'han beneficiat tots els sol·licitants que complien amb els requisits. A causa d'aquest increment, s'augmentarà l'import de tots els terminis del xec, amb un màxim mensual de 120 euros. "Volem, per tant, donar suport a la conciliació, el desenvolupament educatiu i afavorir l'increment de la taxa d'escolarització primerenca", ha subratllat la regidora d'Educació.

Nova escoleta Clara Campoamor

Maite Ibáñez ha anunciat que aquesta nova escoleta serà gestionada directament per la Regidoria d'Educació (com les altres escoletes municipals de Quatre Carreres, Solc, Pinedo i Gent Quina) i que el procés d'admissió dels alumnes començarà dilluns que ve 5 de setembre fins al dia 9 en el centre.

Aquesta nova instal·lació comptarà amb un total de 116 places distribuïdes en huit aules: una per a xiquets de 0 a 2 anys amb un total de 8 places; una més per a xiquets d'un a tres anys amb 15 places; tres per a alumnes de 0 a 2 anys amb 39 places i altres tres de dues a tres anys, que rebran a un total de 54 alumnes.

La publicació de les llistes es farà pública el dia 13 de setembre i, una vegada revisades les reclamacions, es publicarà el llistat definitiu el dia 16. Els alumnes podran ser matriculats des del dia 19 fins al 23 de setembre, perquè puguen començar les classes a partir del 26.

"Amb l'obertura de la nova escola des de l'Ajuntament augmentem l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil, amb l'objectiu de garantir la universalitat de l'escolarització de 0 a 3 anys i facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral. En aquest sentit, avancem en l'establiment d'una xarxa pública d'escoles infantils, ja que aquesta modalitat fa assequible econòmicament aquest servei municipal a les famílies", ha finalitzat Ibáñez.

Destacats