València atorgarà el nom d'un carrer a Vicente Guillot de Campanar

Guardar

campanar
campanar

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha anunciat que l'Ajuntament aprovarà el pròxim dijous atorgar el nom d'un carrer a Vicente Guillot, més conegut en Campanar com a "Lillo", "per ser un viu reflex de com es pot combinar la tradició amb la vida urbanita. I és que Vicente Guillot era mostra d'això, era la memòria viva del barri; tota una institució en Campanar", ha dit Tello.

"Vicente Guillot, Lillo, era la persona de consulta si volies saber alguna cosa de Campanar: la història del carrer de Campanar, la del seu refugi antiaeri -construït a la fi de la Guerra Civil-, la història de l'últim alcalde del poble, o la del rellotge de l'església, que sembla que va vindre de la Llotja en els anys 30, quan dos regidors es disputaven el vot i un va portar l'artefacte per a la torre i un altre va construir un camí que connectara amb València", ha explicat la regidora Glòria Tello.

"Vicente Guillot era la memòria viva d'un barri que mai ha deixat de ser poble. I era la pedra angular de les seues festes", ha apuntat Tello. De fet, va fundar fa 51 anys la Junta de Festes Patronals de la Mare de Déu de Campanar i la va presidir durant molts anys. Clavari de les festes del Crist del Pouet i clavari de les festes de Sant Miquel, també va ser president del casino de Campanar.

D'esta manera, l'Ajuntament de València, "reivindica l'essència de poble del barri de Campanar i les seues arrels i, per descomptat, la figura de "Lillo", el president de la Junta de Festes i pilar de la comunitat veïnal que va morir al seu barri als 88 anys d'edat l'abril de l'any passat", ha conclòs la regidora Glòria Tello. El carrer que portarà el nom de Vicente Guillot serà la que ara s'anomena "Dragamines".

Arxivat a:

Destacats