València arriba a un acord amb els propietaris de la Casa de la Demanà del Saler per adquirir la propietat

Guardar

La regidora d'Igualtat, Lucía Beamud
La regidora d'Igualtat, Lucía Beamud

La regidora de Pobles de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha donat a conéixer que l'Ajuntament de València ha arribat a un acord amb la propietat de l'edifici històric de la Casa de la Demanà del Saler per a adquirir-lo i destinar-lo a usos veïnals, de forma que se sumarà a l'adquisició que ja va fer el consistori de la Trilladora del Tocaio en el Palmar. Dos dels béns de rellevància local de major importància dels Pobles del Sud.

La Casa de la Demanà del Saler, que actualment és seu de l'associació Amics de la Casa de la Demanà, és un edifici del segle XVIII, que posteriorment va ser ampliat en 1920. En aquest espai emblemàtic de l'Albufera se celebraven les subhastes dels punts de caça del parc natural fins a mitjans del segle XX.

"Davant la impossibilitat de créixer en terreny protegit, per al Poble del Saler és molt important que l'Ajuntament adquirisca la Casa de la Demanà, ja que resoldrà un dèficit important en dotacions públiques", ha explicat la regidora Lucía Beamud, qui ha recordat que aquesta acció "va ser una de les promeses d'aquest govern, liderat per Joan Ribó, i que i ara es materialitzarà com un altre dels compromisos complits".

"Com ja va ocórrer amb la Trilladora del Tocaio del Palmar, la gestió d'aquesta compra no ha sigut gens fàcil, ja que l'Ajuntament ha hagut de negociar molt amb la propietat per poder adquirir l'edifici amb unes condicions beneficioses per a l'interés general".

L'Ajuntament ha tancat aquest acord de compra per un import de 922.366,68 €

Adequació accés nord al poble del Saler

La regidora Lucía Beamud també ha explicat que hi ha una altra inversió prevista en el saler pròximament, es tracta de la reurbanització del costat esquerre de la carretera del Riu direcció València ciutat. D'acord amb la planta viària facilitada pel Servici de Mobilitat Sostenible i d'acord amb les necessitats d'aparcament plantejades pel veïnat, s'està estudiant una secció transversal de la carretera amb una nova reordenació de la zona de l'aparcament actual.
La solució proposada consisteix en la reordenació de la zona d'aparcament actual mitjançant aparcaments distribuïts en espina de peix a 40° amb paviment de formigó i la repavimentació de la vorera existent amb rajola hidràulica llisa igual a la que hi ha a l'inici de la carretera.

S'instal·laran també escocells per a nou arbrat i s'inclourà la canalització d'enllumenat públic.
D'altra banda, s'està estudiant el drenatge de la carretera amb la distribució d'embornals i la presa a la xarxa de sanejament existent. Es tracta d'unes actuacions amb un pressupost de 86.515,00 €.

"El Poble del Saler és un nucli de gran importància per al govern de Joan Ribó, per la seua emblemàtica localització i perquè aquest govern té una mirada molt sensible cap als Pobles de la nostra ciutat. Açò, ho demostrem amb fets com són aquestes dos grans inversions que suposaran un benefici molt gran per als veïns i veïnes d'aquesta localitat", ha conclòs Lucía Beamud.

Arxivat a:

Destacats