València aprova la renovació dels títols personalitzats de l'EMT

Els títols socials Bono Or i EMT amb Tu, que al llarg del 2023 porten un total de 23 milions de viatges fets, podran renovar-se a partir de l'11 de desembre

Guardar

Un autobús de l'EMT circula pel centre de València
Un autobús de l'EMT circula pel centre de València

Els bons personalitzats d'EMT València seguiran en vigor després de l'aprovació hui per part de la Junta de Govern Local de la normativa per a la renovació. La ciutadania podrà continuar gaudint, per tant, dels Bonos Oro, EMT Jove, EMT amb Tu, EMT Infantil, Bono Mascota i el Bonobús personalitzat per a famílies nombroses i monoparentals en les mateixes condicions, amb l'objectiu de “continuar potenciant l'ús del transport públic”, tal com ha explicat el president de l'empresa municipal i regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell. 

Els títols EMT Jove, EMT Infantil, Bono Mascota i Bonobús personalitzat per a famílies nombroses i monoparentals s'actualitzen i renoven en funció de la data de l'alta de cadascun d'ells. En canvi, amb els títols socials EMT amb Tu i Bono Oro, se seguix un procediment diferent, ja que la seua vigència es correspon amb l'any natural. El pròxim 11 de desembre comenzará el procés de renovació i recàrrega de tots dos títols socials, EMT amb Tu i el Bono Oro, que permeten viatjar durant tot l'any en els autobusos municipals per 10 i 20 euros, respectivament. 

Renovació del Bono Oro

Podrán renovar el Bono Oro les persones majors de 65 anys, pensionistes i persones amb discapacitat, igual o superior al 65%, o amb diversitat funcional, empadronades a València des de 6 mesos abans de la data de l'alta. Els qui sol·liciten per primera vegada este títol hauran de presentar els documents requerits (DNI, NIE o passaport en vigor, certificat de pensionistes o discapacitat) en la Junta Municipal corresponent, mitjançant sol·licitud de cita prèvia al web municipal www.valencia.es.

Quant a aquelles persones que ja posseixen el títol, podran renovar-lo directament en les Oficines d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o punts de venda autoritzats, com ara quioscos i estancs, per un import anual de 20 euros. Actualment hi ha registrat un total de 123.580 usuaris del Bono Oro, que han realitzat quasi 17 milions i mig de viatges enguany.  

Bono EMT amb Tu

Per part seua, el títol EMT amb Tu, que té un cost anual de 10 euros, potn sol·licitar-lo les persones de 16 a 65 anys empadr onades a València que tinguen uns ingressos inferiors a l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), així com les seues famílies. Els ciutadans que sol·liciten per primera vegada este títol hauran de presentar els documents requerits (DNI, NIE o passaport en vigor i declaració de renda) en la seua corresponent Junta Municipal mitjançant sol·licitud cita prèvia en la web municipal www.valencia.es.

En el cas de posseir ja la targeta, i continuar complint les condicions, la persona usuària pot recarregar directament l’abonament per a l'any 2024 en l'OAC o els punts de venda autoritzats. També poden beneficiar-se d'este bo social les víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles menors d'edat, presentant la informació requerida en l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania d'EMT, situada al carrer Mendoza, 5. Actualment hi ha registrat un total de 21.145 usuaris del Bo EMT amb Tu, que fins al dia de hui han realitzat quasi 5 milions i mig de viatges (durant el present any). 

Ja es pot consultar tota la informació relativa a la renovació i recàrrega d'estos títols socials en la secció “Última hora” de la pàgina web de l'EMT, www.emtvalencia.es.

Destacats