València aprova el projecte d'intervenció i rehabilitació de la Casa Forestal del Saler

La rehabilitació té un presupost de 590.000 euros i es durà a terme en dotze setmanes

Guardar

Devesa del Saler
Devesa del Saler

L'Ajuntament de València ha aprovat el projecte d'intervenció i rehabilitació de la Casa Forestal del Saler, per un pressupost total de licitació de 590.835 euros i un termini d'execució de dotze setmanes. La rehabilitació d'aquest emplaçament ha sigut un altre dels temes abordats en la reunió d'aquest divendres de la Junta de Govern Local. 

Es tracta, en paraules de Sergi Campillo, "d'una autèntica joia en el cor del bosc del Saler que volem habilitar per a obrir-la a l'ús públic". L'adequació inclou el condicionament de la primera planta per a la realització d'exposicions temporals, així com la preparació de la terrassa per a actes divulgatius i culturals a l'aire lliure, sempre respectant la protecció mediambiental del seu entorn.

"La Casa Forestal constitueix en si mateixa un valuós element patrimonial que ha de ser disfrutat per tots els veïns i veïnes de València, especialment els dels pobles del sud, així com dels visitants", ha subratllat el vicealcalde.

L'edificació, situada a l'interior de la Devesa del Saler, va ser construïda en 1920, restaurada integralment en 1957, i rehabilitada estructuralment al final de la dècada dels anys noranta. En el seu interior i exterior conté elements ceràmics de gran valor i interés, "com una magnífica representació, en la planta baixa, de la llegenda de La serp de la Sanxa i el pastor, immortalitzada per Blasco Ibáñez en la seua novel·la 'Cañas y barro", ha recordat Campillo.

Arxivat a:

Destacats