València aprova el primer pagament de les obres del canal d’accés ferroviari

Guardar

Obres del canal d'accés de València
Obres del canal d'accés de València

La Junta de Govern Local aprovarà demà el primer pagament de les obres del canal d’accés ferroviari. La quantitat a pagar és de 4.811.951,59 euros, IVA exclòs, que serà abonada a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) per la marxa de les obres del canal d’accés. Esta infraestructura, que realitza ADIF amb el finançament de l’Ajuntament (25% de l’obra), Generalitat (25%) i l’Estat (50%), comportarà el soterrament de la platja de vies que parteixen els barris de Malilla i Russafa fins a l’Estació del Nord. 

En concret, la quantitat que s’abonarà correspon a la certificació de les obres del canal a data de 31 d’agost, a més de la part corresponent a la remodelació de l’estació Sorolla, l’ampliació de l’aparcament de l’estació i l’assistència tècnica per a la coordinació i control de les actuacions en la xarxa arterial ferroviària de la ciutat. Totes les certificacions d’obra corresponen a data de 31 d’agost. 

L’Ajuntament de València pagarà el 25% de les obres del canal d’accés ferroviari, pressupostades en més de 443 milions d’euros i amb un termini d’execució de 60 mesos. En total, el consistori abonarà 132 milions d’euros, dels quals 31,44 s’abonaran en el primer any de les obres; 28,606 milions corresponen al segon any; 24,578 pertanyen a la tercera anualitat; 28,312, a la quarta anualitat i 19,986 al cinqué i últim any. 

Durant l’execució de les obres, que està previst que finalitzen el 2028, s’anirà obrint progressivament el mur que dividix els districtes del sud de la ciutat, se salvarà la separació entre els districtes de Quatre Carreres i Jesús amb l’obertura del bulevard García Lorca, se suprimirà el pont conegut popularment com l’escalextric i podrà culminar-se el Parc Central. 

Les obres del canal van començar el passat mes de febrer.  

Destacats