València anima a la ciutadania a manifestar-se contra la violència masclista i a participar diumenge en IgualmentFest

Guardar

25 a l'Ajuntament de València
25 a l'Ajuntament de València

Una pancarta amb el lema “Ho tenim clar. Homes contra la violència masclista” es mostra hui en la façana principal de l'Ajuntament de València que esta vesprada s'il·luminarà de morat, igual que els altres edificis municipals i les fonts ornamentals. El consistori ha commemorat el 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les dones, amb una sèrie d'actes que conclouran diumenge que ve al llarg del matí amb la celebració del festival IgualmentFest en la plaça de l’Ajuntament. La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTB, Lucía Beamud, ha remarcat el caràcter lúdic d’IgualmentFest que “celebra la igualtat de gènere i fa front a la violència masclista des d'una visió positiva, artística i social”.

Tant el balcó municipal com els edificis de les Juntes Municipals i les Alcaldies dels Pobles de València lluïxen hui pancartes contra la violència masclista i per la igualtat. A més, l'Ajuntament i altres edificis municipals s'il·luminaran de morat esta nit, igual que les fonts ornamentals. Beamud ha recordat que els actes programats estos dies són reflex del treball que “durant tot l'any es duu a terme des del consistori per a la prevenció i atenció a la violència masclista en tots els seus vessants”. La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI ha animat a la ciutadania a participar en la manifestació que esta vesprada recorrerà els carrers de València perquè “és necessària una implicació social absoluta”.

Reivindicació festiva amb IgualmentFest

Diumenge al matí, des de les 10,30 fins a les 14 h, la plaça de l’Ajuntament acull el festival IgualmentFest que “celebra la igualtat de gènere i fa front a la violència masclista des d'una visió positiva, artística i social”, ha recordat la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, que també valora positivament l'oportunitat que este festival suposa perquè la ciutadania conega a totes les entitats del tercer sector que treballen per a fer front a la violència contra les dones. En este sentit, s'instal·larà una carpa en la qual al voltant de 35 associacions i entitats informaran de la seua activitat. Per a Beamud “és necessari destacar el paper clau que des de fa dècades duu a terme el moviment feminista a la nostra ciutat i donar suport a la xarxa d'entitats i associacions que actuen diàriament en favor de l'eliminació de totes les violències masclistes”.

A les 10,30 h està prevista l'actuació de Tiakatú, batucada formada únicament per dones. El programa seguirà amb la cantautora valenciana Kela i la banda de reggae roots Amazonians, grup format per cinc dones. A les 12.40 està prevista la performance de la companyia de clown Micromaqué amb els micromasclismes com a fil conductor de la seua actuació. El grup musical Felices las 4, a partir de les 13 h tancarà el programa del festival que serà presentat per les Couchers. Des de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI animen a tota la ciutadania a participar, i especialment als homes, atés el lema triat enguany per a la jornada: “Ho tenim clar: homes contra la violència masclista”.

Precisament atés el lema d'enguany, el consistori ha elaborat una sèrie de materials entre els quals destaca un decàleg especialment dirigit als homes “perquè assumisquen la seua responsabilitat per a frenar esta violència, per a deixar d'exercir-la i de justificar-la o disculpar-la”. Este decàleg es pot consultar en la pàgina web: https://www.valencia.es/val/25n2022

 

Arxivat a:

Destacats