València amplia el servei 'Menjar a domicili' els set dies de la setmana i 365 de l'any

Entra en funcionament el nou contracte, que incrementa les seues persones beneficiàries a 1.500

Guardar

Compra bàsica de productes d'alimentació. Cistella de la compra. Imatge de seb_ra per a GettyImages
Compra bàsica de productes d'alimentació. Cistella de la compra. Imatge de seb_ra per a GettyImages

Els usuaris i usuàries de 'Menjar a domicili' de València seran més i comptaran amb aquest servei els set dies a la setmana i els 365 de l'any. Així ho ha anunciat l'Ajuntament de València, que ja ha posat en marxa l'ampliació d'aquesta iniciativa després de l'adjudicació del contracte a l'empresa Serunion per més de 12 milions d'euros per als pròxims quatre anys.

La regidora de Serveis Socials en funcions, Isabel Lozano, ha valorat que és un dels contractes més importants de l'àrea de Benestar Social i del mateix Ajuntament de València dins de l'atenció a les persones vulnerables.

Amb l'adjudicació del contracte per part de la Junta de Govern Local, aprovat fa unes setmanes, es millora el servei: s'amplia el nombre de professionals que el duu a terme i la tipologia de serveis que s'ofereixen; s'amplia el nombre de persones beneficiàries fins a les 1.500 i l'assistència a domicili serà els set dies de la setmana i els 365 dies de l'any.

En concret, el contracte ha sigut adjudicat a l'empresa Serunion per un import total de 12,6 milions d'euros per als pròxims quatre anys a la ciutat de València. L'Ajuntament aporta el 68% de les despeses del menú i el servei, mentre que l'usuari o usuària paga el 32% restant, de manera que el cost és de 2,30 euros per dia pel menjar.

Així mateix, l'empresa adjudicatària, a més de facilitar els aliments, pot cedir microones, frigorífic, parament i un servei de cessió de claus als qui el necessiten, ha explicat el consistori.

En concret, les persones que poden fer ús d'aquest servei són les majors de 65 anys o menors d'aquesta edat que tinguen discapacitat, dependència o incapacitat. Tots els requisits del programa estan recollits en l'Ordenança reguladora del servei 'Menjar a domicili', ha recordat l'Ajuntament de València.

Davant aquesta millora de 'Menjar a domicili', Lozano ha destacat que "implica millorar la qualitat de vida, la salut, l'alimentació i l'acompanyament en la soledat no desitjada de moltíssimes persones majors, de persones amb discapacitat, i de persones amb dependència, així com de les seues famílies, amb una atenció diària en el seu domicili que, a més, permet retardar el seu possible ingrés en una institució".

"L'objectiu és millorar la qualitat de vida de moltíssimes persones a la nostra ciutat i continuar la línia de potenciar els serveis socials i els serveis públics d'atenció i cura de les persones que més ho necessiten", ha subratllat l'edil en funcions.

 

Arxivat a:

Destacats