València amplia el parc municipal de lloguer en 60 nous habitatges en els últims tres anys

Guardar

 La regidora de Vivenda i prsidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano
La regidora de Vivenda i prsidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano

València disposa en el que portem de legislatura de 60 noves vivendes per a lloguer municipal assequible, de les quals 42 ja estan ocupades per famílies inscrites en el registre municipal de demandants d'habitatge. Així ho ha assegurat la regidora de Vivenda, Isabel Lozano, qui ha afirmat que "des de l'any 2015, el govern de Joan Ribó ha fet una aposta molt clara pel dret a la vivenda en la nostra ciutat començant per la creació de la mateixa Delegació de Vivenda, que abans no existia, fins a tot el desenvolupament de les ajudes de lloguer, que en aquests moments per a l'any 2022 té una quantia de 2.700.000 euros".

La regidora ha avançat que "continuarem apostant per incrementar eixe pressupost en el pròxim any i, a banda, en la part que no és estrictament de vivenda, sinó que és d'AUMSA, s'aposta per la construcció de 324 vivendes amb fons del Banc Europeu. Tenim pressupost per poder anar incorporant cada any i comprant noves vivendes i, en aquesta línia, continuarem avançant".

Per últim, Lozano ha assegurat que "fins a l'any 2015, durant els 24 anys de govern del Partit Popular, evidentment la vivenda no era una prioritat. El parc estava estancat en els últims deu anys anteriors a l'arribada d'este govern i no hi havia ni registre de demandants. La ciutadania no podia ni demandar una vivenda pública en la nostra ciutat i ara sí. Ho tenim tot regulat i són polítiques que costen de desenvolupar, no són immediates, però tenim els fonaments i els fonaments ben clars per a poder desenvolupar en els pròxims anys l'oferta pública de lloguer assequible a la nostra ciutat".

60 noves vivendes

Les 60 noves vivendes incorporades al parc municipal provenen de diferents orígens. 8 d'elles són comprades, altres 13 són fruit de la compra arran d'un procés previ de tanteig i retracte, 25 són rehabilitacions al barri del Cabanyal-Canyamelar i 14 són incorporacions del Programa Reviure.

De les 60 vivendes, la regidora de Vivenda ha destacat la compra d'un edifici de 12 vivendes al carrer de Compromís de Casp, al barri de Jesús, i els programes de rehabilitació d'habitatges al barri del Cabanyal (programa ARRU i Pla d'Inversions Productives), amb els quals s'han incorporat 25 cases.

La regidora ha destacat que, en aquests moments, està en marxa la incorporació d'altres 44 vivendes, de les quals hi ha un edifici municipal de tres habitatges al carrer de Murillo (les obres del qual finalitzen en desembre), un edifici complet de 16 vivendes al carrer dels Àngels que es destinarà a emergències habitacionals i el nou programa d'ajudes ARRU-2 per al barri del Cabanyal-Canyamelar, que permetrà afegir altres 25 cases més.

A hores d'ara, hi ha 42 famílies que viuen en vivendes municipals. La resta d'habitatges, fins a completar la seixantena que hi estan disponibles, es troben pendents d'adjudicació o en procés de rehabilitació.

Destacats