València amplia els fons de les biblioteques amb vora 250.000 euros, la major inversió des de 2015

Guardar

 Biblioteca Municipal de València
Biblioteca Municipal de València

L'Ajuntament de València ha destinat quasi 250.000 euros (249.699,07 €) per a renovar i actualitzar els fons bibliogràfics de les 32 biblioteques municipals. Amb esta inversió, la més gran feta sobre este tema des de 2015, “s'ampliarà l'oferta editorial d'estos espais que satisfan les necessitats culturals, educatives, d'oci i entreteniment de diferents barris de la ciutat”. Així ho ha explicat el regidor delegat de Cultura, José Luis Moreno, en donar compte de l'adjudicació del contracte de subministrament de material bibliogràfic, que s'ha dividit en 10 lots, “per a afavorir la participació de diferents editorials i llibreries” i suposa l'adquisició de, aproximadament, 12.500 exemplars per al conjunt de les biblioteques de la ciutat.

El regidor ha ressaltat que “esta inversió, la més important des de fa 8 anys, s'emmarca en la política municipal de millorar el servici de consulta i préstec de llibres que realitzen estos centres, i de promoure altres prestacions de les biblioteques que també impulsen activitats de difusió i animació a la lectura amb iniciatives com els clubs de lectura”.

“De fet –ha detallat- un dels esmentats lots es destinarà per a completar els fons dels 26 clubs de lectura d'adults i 4 infantils o juvenils que actualment es reunixen periòdicament per a debatre i comentar un llibre que prèviament han llegit els seus participants”.

Biblioteques accessibles

José Luis Moreno, que ha manifestat que “l'Ajuntament continua apostant pels llibres impresos i la cultura de biblioteca per a fomentar l'hàbit lector”, ha explicat que esta resolució “també ha tingut en compte que el servici de les biblioteques siga universal i accessible, i per això un altre lot de llibres estarà compost per exemplars adaptats a diferents necessitats lectores i de comprensió, donant especial rellevància al públic infantil i juvenil, d'una banda, i, d'altra banda, llibres que tinguen com a protagonistes a persones amb capacitats diverses, especialment en la literatura infantil i juvenil”.

D'altra banda, també s'ha destinat part de la partida per a adquirir llibres d'autors i autores valencians, temàtica valenciana, editorials de la ciutat o especialment vinculats amb ella, “que han de formar part dels fons bibliogràfics de la biblioteca històrica municipal la finalitat de la qual és donar a conéixer, difondre i conservar la col·lecció local”.

“En general- ha conclòs l'edil- el contracte de subministrament adjudicat contempla l'adquisició d'exemplars de novel·la, poesia i teatre; manuals de no ficció i coneixement, que abasten totes les branques del saber cientificotècnic, contes infantils i llibres juvenils, còmics per a adults i joves, i historietes o novel·la gràfica amb el dibuix i la il·lustració com a base principal de les seues propostes lectores”.

Destacats