València amplia en 300.000 euros més la campanya Bons Comerç VLC

L'alcalde, Joan Ribó, s'ha reunit hui l'associació Comerços València Centre amb motiu de la celebració del Dia del Comerç Local

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Comerç, Carlos Galiana, s'han reunit aquest matí amb l'associació Comerços València Centre amb motiu de la celebració del Dia del Comerç Local,
L'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Comerç, Carlos Galiana, s'han reunit aquest matí amb l'associació Comerços València Centre amb motiu de la celebració del Dia del Comerç Local,

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat l'ampliació del pressupost dedicat a la campanya Bons Comerç VLC d'ajuda al comerç local en un total de 300.000 euros més. L'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Comerç, Carlos Galiana, s'han reunit este matí amb l'associació Comerços València Centre amb motiu de la celebració del Dia del Comerç Local, i han reiterat la voluntat decidida del Govern municipal de donar suport a l'activitat dels xicotets establiments i els comerços de proximitat. Amb aquesta ampliació, el muntant total de la campanya, que es duu a terme amb la col·laboració de la Cámara de Comerç, arriba quasi al milió d'euros.

Tal com ha afirmat Joan Ribó, "els comerços de proximitat són una eina fonamental per a fer barri; sense ells únicament es fan ciutats dormitoris, i això no és el que nosaltres volem". Acompanyat pel regidor delegat de Comerç, Carlos Galiana, l'alcalde ha subratllat l'aposta de l'Ajuntament per donar suport a l'activitat comercial, especialment afectada per la crisi sanitària i les restriccions socials derivades de la pandèmia.

A principis d'aquest mes, l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Comerç, i en col·laboració amb la Cámara de Comercio de València va posar en circulació més d'11.000 targetes per a comprar en establiments de proximitat en el marc d'aquesta campanya promocional. El mecanisme és ben senzill: les persones adquireixen aquestes targetes a un preu de 50 euros, però les poden canviar en els comerços per productes i servicis per valor de 100 euros, atés que el consistori aporta els altres 50. Tal com ha explicat el regidor Carlos Galiana, "és una forma molt eficaç d'injectar diners directament als comerços d'una manera molt més àgil que, per exemple, les ajudes, que són més farragoses de tramitar". La iniciativa es mantindrà fins al pròxim 30 de novembre per a no interferir amb la promoció de la campanya de Nadal.

L'alcalde, Joan Ribó, s'ha reunit aquest matí amb l'associació Comerços València Centre amb motiu de la celebració del Dia del Comerç Local, i ha assegurat que des del govern municipal "tenim la voluntat d'ajudar i ho estem demostrant". Ribó ha recordat l'èxit d'estos Bons Comerç VLC, que es van esgotar només posar-los en marxa, i d'ací ve que s'haja plantejat esta ampliació. "I, junt amb això –ha afegit- estan les ajudes als comerços del Centre Històric, que és una zona d'especial interés, no només per les obres, sinó perquè en ella es concentra molt turisme i es dona un fenomen de substitució del comerç de proximitat, que és fonamental per a la ciutat, per una altra mena d'establiment, com les franquícies per exemple". A estos comerços se'ls ha dedicat específicament una campanya de bons de comerç d'altres 300.000 euros.

El regidor Carlos Galiana ha confirmat esta bona acollida dels bons de consum: els primers (més d'11.000) es van reservar en menys una setmana, i d'ací l'ampliació que s'anuncia per a continuar donant suport al comerç de proximitat. Els consumidors poden optar a un màxim de dos vals de 100 euros cadascun, i per a això han de registrar-se en la web de la campanya, https://bonocomerciovlc.com/, i abonar la quantitat exigida mitjançant targeta bancària a través de la passarel·la de pagament habilitada. El termini, tant per a obtindre'ls com per a utilitzar-los en els negocis adherits, està obert fins al pròxim 30 de novembre. És la primera vegada que el consistori posa en marxa aquest projecte, que podria ampliar-se als pròxims anys.

Destacats