València ajuda als seus veïns a estalviar en la factura elèctrica

L'Oficina de l'Energia fa parada als pobles i en els mercats municipals

Guardar

L'Oficina de l'Energia fa parada als pobles i en els mercats municipals de València
L'Oficina de l'Energia fa parada als pobles i en els mercats municipals de València

Estalviar en la factura de la llum és un dels principals objectius de les economies familiars en aquests temps d'inflació i d'encariment dels preus. L'Ajuntament de València ha posat en marxa una nova iniciativa que permetrà als seus veïns i veïnes complir aquest objectiu: la descentralització dels serveis de l'Oficina de l'Energia Municipal.

Així, gràcies a la seua oficina mòbil, els ciutadans i ciutadanes de qualsevol punt de la capital del Túria poden conéixer els serveis que ofereix, ja que recorre la ciutat amb pràcticament les mateixes prestacions que tenen les seues tres oficines fixes.

Així, des de febrer, la Regidoria d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, a través de la Fundació Municipal València Clima i Energia, ha posat en marxa la seua oficina itinerant, que se suma a les que ja presten servei de manera permanent al barri d'Aiora (al carrer de José María Haro), en el Mercat de Torrefiel i al Parc de l'Oest (en el xalet que comparteix amb la Federació d'Associacions Veïnals).

Oficina de l'Energia Municipal

En l'oficina itinerant, com en les tres oficines fixes de la ciutat, s'informa sobre les ajudes disponibles per a la instal·lació d'energies renovables, la rehabilitació d'habitatges o la creació de comunitats energètiques.

També s'assessora sobre els tràmits a seguir per a accedir al Bo Social de l'electricitat o s'informa de les ajudes socials per a les llars que tenen dificultats per a pagar les seues factures de llum o gas.

Els monitors i educadors de l'Oficina de l'Energia també atenen els dubtes que el veïnat puga tindre per a interpretar les seues factures, o proporcionen consells per a optimitzar el consum, reduir la facturació o ajustar la potència contractada.

L'oficina també té previst fer parada en els mercats municipals per a difondre els seus serveis i atendre les consultes de la ciutadania. A més, en tindre programades les visites regularment, s'atenen preguntes privades amb cita prèvia.

Tant per a sol·licitar la visita de l'Oficina Itinerant per part d'algun col·lectiu o organisme radicat en el municipi de València com per a demanar cita prèvia de consultes personals es pot telefonar al 961061582.

Acostar a la ciutadania els serveis municipals

Segons el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, "l'objectiu és acostar els serveis municipals a la ciutadania. Hi ha gent que no sap què és una oficina de l'energia i que els serveis que presta són gratuïts. O no té manera de desplaçar-se, potser per falta de temps. Per això, acostem l'oficina allà on està la gent: al seu poble, en el seu barri, als mercats...".

Les juntes de districte, les associacions veïnals, esportives o culturals (des d'una comissió fallera en una ONG) poden sol·licitar que l'Oficina Itinerant s'acoste al seu poble o al seu barri de manera gratuïta, de dilluns a divendres, entre les 9 del matí i les 9 de la vesprada, a través d'un formulari que es pot descarregar en la pàgina web de la Fundació València Clima i Energia.

"Tenim un compromís especial amb la descentralització dels serveis –ha afegit Alejandro Ramon-, per això l'Oficina Itinerant té entre les seues prioritats recórrer de manera periòdica els pobles de la perifèria, que tenen més dificultat per a accedir a les oficines permanents. Comencem amb Borbotó, Carpesa i Forn d'Alcedo, però anirem al Perellonet, a Benimàmet, al Palmar i a tots els pobles que ho sol·liciten".

Arxivat a:

Destacats