València adjudica "València Inserta" per a facilitar l'ocupació a persones en risc d'exclusió

L'empresa adjudicatària haurà d'atendre cada any, com a mínim, a mil persones derivades pels Serveis Socials municipals

Guardar

Programa "València Inserta"
Programa "València Inserta"

La Junta de Govern Local de València ha adjudicat hui el programa "València Inserta" destinat a facilitar la inclusió en el mercat laboral de les usuàries dels serveis socials municipals. El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Ingeus S.L. per un import de 920.395 euros per als dos anys de durada inicial del contracte. La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha explicat que el programa està dirigit a facilitar "la formació ocupacional i l'acompanyament per a les persones que estan en situació de risc i d'exclusió, especialment persones que són perceptores de la renda valenciana d'inclusió, perquè puguen trobar treball".

Lozano ha afirmat també que el contracte contempla "programes específics per a persones joves i també per a dones en situació de prostitució o víctimes de la tracta per a l'explotació sexual". L'empresa adjudicatària es compromet, segons consta en el contracte, a atendre a un mínim de mil persones a l'any derivades pels serveis socials municipals. "D'aquestes persones –ha contat la regidora- l'empresa adjudicatària es compromet al fet que un 40 % com a mínim troben un treball a partir de totes les activitats d'inserció laboral que es duen a terme".

L'equip que atendrà aquest servei està format per deu professionals de diversos perfils especialitzats en tasques d'inserció laboral per a col·lectius amb dificultats específiques. Es tracta de personal amb titulació i experiència en els camps de la psicologia, teràpia ocupacional, treball social, pedagogia, educació social i economia i empresa.

Isabel Lozano ha detallat que el contracte "contempla a més la signatura de convenis amb empreses que són les col·laboradores de València Inserta per a contractar a les usuaris d'aquest servei". En l'actualitat, València Inserta compta amb un total de 15 convenis signats amb diferents empreses de la ciutat.

L'empresa adjudicatària, Ingeus S.L., és una empresa espanyola nascuda de la col·laboració entre l'empresa transnacional del mateix nom i la consultora espanyola Daleph. Compta amb 25 anys d'experiència en el desenvolupament de programes socials vinculats a l'habitatge i l'ocupació.

Arxivat a:

Destacats