València acull la reunió del Comitè de Pilotatge del programa Eurodisea

La Comunitat Valenciana va a comptar amb 3,7 milions per al desenvolupament del programa Eurodisea.

Guardar

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, a iniciativa de la direcció general de Finançament i Fons Europeus, acull la reunió del Comitè de Pilotatge del programa Eurodisea, trobada que es realitza tres vegades a l'any i al que acudeixen els representants de les regions més actives membres d'aquest programa.

El Comitè de Pilotatge del programa Eurodisea és l'òrgan encarregat de debatre i realitzar un seguiment permanent de les actuacions desenvolupades en el marc d'aquest programa d'intercanvi entre joves europeus, amb l'objectiu de potenciar el seu ús, detectar possibles manques i fallades conjunturals, i donar-los solució.

Aquest grup està format en l'actualitat per representants d'11 regions de les 35 que participen en aquest programa d'intercanvi i també de la LLAURE (Assemblea de les Regions d'Europa).

La directora general de Finançament i Fons Europeus, Myriam Fernández, ha rebut avui en la seu de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic als membres d'aquest Comitè desplaçats a València. En la seua intervenció, la directora ha destacat la importància que té aquest programa en la formació dels joves valencians i com a exemple ha recordat que "a dia d'avui la Comunitat Valenciana ha enviat a 1.220 joves valencians que han rebut formació lingüística i han tingut accés al mercat de treball en alguna regió de les participants en aquest programa d'intercanvi".

"La Comunitat participa en Eurodisea des de 1987 i des de l'any 2000 el programa està cofinançat pel fons Social Europeu, la qual cosa ha suposat un important impuls i ha permès incrementar considerablement el nombre d'intercanvis", ha explicat Myriam Fernández.

Més de 3,7 milions per al període 2014-2020

En la seua intervenció, la directora general ha afirmat que "el Govern valencià és conscient dels avantatges que ofereix el programa Eurodisea i per açò va a seguir apostant fortament pel seu manteniment i potenciació".

En aquest sentit, Fernández ha recordat que el Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valencià compte per a tot el període amb un total de 3.776.656 euros destinat al Eurodisea, "la qual cosa ens va a permetre acollir al voltant de 400 joves europeus i al seu torn va a facilitar que una xifra similar de valencians facen les seues pràctiques en les regions que també participen en aquest programa".

La directora ha recordat que és essencial la implicació dels països membres posat que "de totes les despeses que comporta la realització del programa, entre els quals es troben les subvencions a les empreses per a la contractació dels joves, allotjament i manutenció durant el primer mes, curs d'idiomes, etc, la Comissió Europea retorna a cada regió el 50%".

Arxivat a:

Destacats