València Activa proposa polítiques d'ocupació més ajustades a la realitat socioeconòmica de cada districte

S'analitzaran els actius i necessitats socioeconòmiques dels 19 districtes, posant el focus en l'aprofitament de recursos propis, la creació de xarxes territorials i en l'impuls dels processos d'innovació

Guardar

Trobada de València Activa
Trobada de València Activa

Hui en Algirós, València Activa, l'agència de desenvolupament local de l'Ajuntament de València, ha començat una ronda de trobades participatives amb agents econòmics i socials dels diferents districtes de la ciutat amb l'objectiu de realitzar un diagnòstic territorial de València i així poder treballar en unes polítiques d'ocupació amb major efectivitat i més adequades a la realitat socioeconòmica de cada districte.

“Analitzar la conjuntura econòmica i social de cada districte ens permet ser més eficients en l'elaboració de les polítiques públiques; perquè si coneixem les singularitats i necessitats de cada territori, podem adaptar les polítiques d'ocupació a eixa realitat per a fer-les més efectives”, ha explicat el segon tinent d'alcalde i regidor d'Ocupació, Juanma Badenas.

Amb este treball s'analitzaran els actius i necessitats socioeconòmiques dels 19 districtes de la ciutat de València, posant el focus en l'aprofitament de recursos propis, la creació de xarxes territorials i en l'impuls dels processos d'innovació.

Diagnòstic territorial de la ciutat de València

El projecte de Diagnòstic territorial de València partix d'un primer diagnòstic, que es va dur a terme en 2018 amb l'objectiu d'elaborar una cartografia social i mapa d'activitat comercial i d'actius clau de cada districte per a posar el valor.

Amb esta primera aproximació, l'equip tècnic de l'Observatori d'Ocupació i Formació de València Activa va advertir que, a causa de la grandària i volum d'una ciutat de quasi un milió d'habitants, era necessari dur a terme una anàlisi a nivell inframunicipal.

És per això que, en 2019, es van començar a realitzar les Estratègies de Desenvolupament Socioeconòmic dels dos primers districtes: Benicalap i L’Olivereta; i després de l'aturada derivada per la pandèmia i la reconfiguració dels patrons socioeconòmics existents, s'ha représ este projecte experimental de Diagnòstic i Estratègies de Desenvolupament Local per districtes, amb una sessió participativa en Algirós, concretament en el Centre Municipal de Joventut d'este districte.

Esta nova ronda de trobades ha reunit 12 agents del districte, com la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, Caixa Popular, així com representants de la Junta Municipal d'Algirós, del Servici de Joventut o el Consell Valencià de la Joventut, entitats com Creu Roja, associacions com YMCA o Alanna, centres públics de Formació Professional com l'IES Serpis, acadèmies privades com Albanta, o el mateix Mercat Municipal d'Algirós.

Així doncs, amb esta trobada es pretén conéixer l'oferta d'ocupació, formació i emprenedoria dels diferents barris que componen el districte de la mà dels seus protagonistes. Després d'esta primera sessió, es crea un espai en línia on realitzar aportacions i millores i on es podran mantindre reunions bilaterals amb actors.

En una segona trobada es dialogarà sobre els resultats i es construirà el document final consensuat i cocreat per a poder implementar polítiques d'ocupació més ajustades a la realitat socioeconòmica de cada districte.

Arxivat a:

Destacats