València activa un programa per a impartir classes de castellà a les famílies migrants

Maite Ibáñez: “La barrera de l'idioma afecta principalment a les dones, per això els cursos atendran les necessitats de les mares d'alumnes estrangers”

Guardar

La regidora de Juventut, Maite Ibáñez
La regidora de Juventut, Maite Ibáñez

La Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració ha activat un programa de classes de castellà per a ajudar les famílies migrants a superar la barrera que suposa el desconeixement de l'idioma quan arriben al país. Els cursos, ha explicat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, prestaran una atenció especial a les dones, ja que habitualment queden relegades a l'espai domèstic i a les tasques de cura, la qual cosa els impedeix l'aprenentatge de l'idioma pel contacte amb persones autòctones i sense oportunitat d'acudir a classes de castellà.

"Des de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració impulsem diversos programes, com la Xarxa Apuja el To contra el Racisme, que està en contacte amb els diferents centres educatius de la ciutat de València per a generar i promocionar la convivència intercultural. A partir d'aquests programes, hem detectat que la principal barrera que tenen les famílies quan arriben a la ciutat de València és l'idioma, i, per aquest motiu, hem valorat la necessitat de la formació en castellà de famílies d'alumnat d'origen estranger que provenen de països de llengua no hispana", ha explicat Ibáñez.

La regidora, igualment, ha destacat que la barrera de l'idioma afecta en major mesura a les dones, pel fet que generalment queden relegades a cura de la família. Per això, el programa prestarà una atenció especial a aquesta circumstància i es bolcaran a atendre les necessitats específiques de les mares de les famílies d'alumnat estranger.

Les classes que impulsa la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració per a ajudar a superar la barrera de l'idioma s'impartiran "a partir del 3 d'octubre fins al 31 de maig de l'any que ve per personal docent especialitzat en l'aprenentatge d'idiomes. Es generaran dos grups de nivell A1 i A2 per a poder impulsar aquest servici, que considerem que és fonamental com a complement a la integració de les persones estrangeres", segons ha avançat Ibáñez.

Els cursos s'impartiran en les instal·lacions del CEIP Jaume I, pel fet que aquest centre educatiu compta amb un alt percentatge d'alumnes provinent de països de parla no hispana i l'equip directiu ha traslladat la necessitat de millorar la comunicació amb les famílies d'aquest alumnat.

Destacats