València Activa presenta la nova programació contra la bretxa de gènere

El centre de formació i suport a emprenedores Espai Lidera obrirà les seues portes pròximament

Guardar

IMG_20200306_103118
IMG_20200306_103118

Pilar Bernabé, tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic i Treball de l'Ajuntament de València, ha presentat aquest matí els nous serveis i programes de València Activa contra la bretxa de gènere en l'àmbit laboral per a 2020. Acompanyada per la subdirectora de València Activa, Mar Marín, la regidora ha insistit en la importància de continuar treballant per a corregir les xifres de desocupació femenina.

En el context del 8 de març, Pilar Bernabé ha presentat l'Espai Lidera, una iniciativa pionera de València Activa que pretén ser una agència de desenvolupament local amb perspectiva de gènere i que oferirà formació i suport a dones emprenedores en el centre de la ciutat. La regidora assegura que serà un espai de trobada i coworking per a dones del món empresarial que obrirà les seues portes pròximament.

A més, València Activa ampliarà el programa Lidereses, que va beneficiar a un total de trenta dones empresàries i amb aspiracions de lideratge en la passada edició i que ha doblat la seua oferta enguany pel seu bon funcionament, per la qual cosa s'oferirà a seixanta emprenedores.

El nou programa de València Activa inclou també cursos formatius sobre lideratge, marca personal, gestió d'empreses i habilitats directives, així com diversos esdeveniments i espais de networking sota el nom Parlem Iguals. Tal com explica Pilar Bernabé, l'objectiu d'aquests serveis és generar, des de la iniciativa pública, un traspàs de coneixements entre dones i una xarxa de contactes. Perquè totes les usuàries de València Activa estiguen al corrent dels projectes i els programes que impulsen, es llançarà una newsletter.

La regidora ha confirmat que les propostes que s'han dut a terme a través de València Activa per a potenciar el lideratge femení en les empreses han corregit sensiblement les xifres de desocupació femenina. Així i tot, ha reconegut que en el mercat laboral persisteix la bretxa de gènere i queda molt per fer. Pilar Bernabé s'ha mostrat orgullosa del treball realitzat i dels rèdits obtinguts en 2019, i ha explicat que les desigualtats que encara existeixen els motiven per a intensificar els seus serveis.

Destacats