València Activa presenta la nova campanya de la plataforma Treballem Iguals

Guardar

0306 Cartell Treballem iguals
0306 Cartell Treballem iguals

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, llança la campanya 'Sigues la dona que sigues, avancem amb tu', amb la qual presenta la nova oferta de la plataforma Treballem Iguals per a promoure l'ocupació de les dones valencianes.

"Amb aquests nous servicis acompanyarem a més de 2.500 dones valencianes de diferents perfils a l'hora de millorar la seua ocupabilitat, afermar competències i avançar professionalment", ha explicat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

"Volem que les dones sàpien que València Activa està al seu costat, que tinguen la situació laboral que tinguen, estarem secundant-les i guiant-les perquè puguen avançar, afermar-se i trobar el seu espai en el mercat de treball", ha remarcat la regidora.

Per això Treballem Iguals oferirà formació dirigida als diferents perfils de dones amb cursos com els de preparació per a l'obtenció del certificat en E.S.O.; formació tecnològica o programes com Lidereses, que busquen impulsar la promoció de la dona en llocs directius.

En concret, els nous servicis i programes de la plataforma Treballem Iguals es dirigiran a dones ocupades per compte propi o alié; dones desocupades i/o en millora d'ocupació; dones que requerisquen suport per a la inserció i dones víctimes de violència de gènere.

En el bloc destinat a dones desocupades i/o en millora d'ocupació es poden trobar cursos relacionats amb habilitats en la cerca d'ocupació i formacions professionals encaminades a afavorir la inserció laboral o millorar l'ocupació actual, així com el programa 'Explora el teu talent', que posem en marxa juntament amb CEV.

Per part seua, en el bloc formatiu dirigit a dones ocupades, per compte propi o alié, es troben cursos que potencien el lideratge femení i les habilitats de gestió, així com el programa de Lidereses -amb la novetat que enguany s'incorporen dones autònomes-.

També s'impartirà formació tecnològica per a dones amb programes com Factory Women Edition, Coders Women o cursos de programes de disseny i edició gràfica o gestió de xarxes socials.

"Enguany realitzarem una aposta decidida per la visibilització de la dona en sectors Stem i llocs de lideratge, oferint més formació en aquests dos àmbits", ha indicat Bernabé.

Tot això sense deixar de costat els programes per a les dones amb major dificultat d'inserció laboral, com són les dones víctimes de violència de gènere a través d'un servici d'orientació especialitzat.

ESPAI LIDERA, EL PUNT DE REFERÈNCIA I CONNEXIÓ DEL TALENT FEMENÍ

"D'altra banda, en el marc de Treballem Iguals també es farà un pas més en la dinamització d'Espai Lidera, un punt per a fomentar i visibilitzar el lideratge i el talent femení, un espai on tenen cabuda casos d'èxits de professionals valencianes, i on al seu torn es propicia la connexió de dones a través del networking perquè puguen teixir xarxes que els permeten avançar i créixer en les seues professions", ha assenyalat Pilar Bernabé.

L'activitat que es desenvoluparà serà tan pròpia amb les formacions de València Activa (tallers, xarrades, esdeveniments) i activitats conveniades amb altres entitats publicoprivades que tinguen entre els seus fins a la igualtat de gènere en el mercat laboral.

Així mateix, es duran a terme diferents accions i esdeveniments formacions específiques per a visibilitzar el lideratge femení.

Destacats