València Activa participa en el projecte Grans Ciutats per a millorar l'ocupabilitat dels demandants d'ocupació

Guardar

 Programa Grans Ciutats Valencia Activa
Programa Grans Ciutats Valencia Activa

València Activa torna a participar un any més en el programa Grans Ciutats, impulsat per LABORA, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, que té com a objectiu afavorir la inserció laboral dels demandants d'ocupació, amb preferència a col·lectius vulnerables en risc d'exclusió social.

Gràcies a este programa València Activa ha contractat 24 professionals que treballaran per a millorar l'ocupabilitat de les persones demandants d'ocupació i per a buscar de manera activa ofertes en empreses que necessiten ampliar la seua plantilla, perquè el projecte de Grans Ciutats partix de la premissa que l'orientació laboral i la prospecció són dos dels pilars fonamentals de l'atenció a les persones demandants d'ocupació i les empreses de la Comunitat Valenciana.

Segons ha explicat el segon tinent d'alcalde i regidor d'Ocupació, Juanma Badenas, a València la creació d'ocupació "és una prioritat, perquè l'ocupació és la base del benestar dels ciutadans, és la millor política social. Per això col·laborem amb diferents agents, com LABORA, per a millorar l'ocupabilitat dels valencians, sobretot d'aquells que estan en una situació de vulnerabilitat que dificulta la seua incorporació al món laboral".

El programa Grans Ciutats es dirigix tant a persones desocupades com a empreses. D'una banda, a través d'itineraris personalitzats d'inserció València Activa preveu atendre al voltant de 800 persones, a les quals se'ls farà un diagnòstic i se'ls atendrà de manera individualitzada per a explotar al màxim les seues opcions d'inserció.

Balanç Grans Ciutats València 2023

València Activa va participar, per primera vegada, en este programa en 2023. En esta primera edició, l'equip d'orientació del programa de Grans Ciutats va atendre 380 persones i es van realitzar més de 1.200 atencions individuals.

Per part seua, l'equip de prospecció va visitar més de 1.000 empreses. Una de cada quatre persones ateses va aconseguir un lloc de treball.

Programa Grans Ciutats

Amb este programa, LABORA cerca afermar, reforçar i potenciar els servicis d'orientació laboral a persones, i pretén que els ajuntaments valencians de més de 100.000 habitants (Alacant, Castelló, Elx i València) col·laboren per a diversificar el servici d'orientació, detectar ofertes d'ocupació per a la seua cobertura a través de la prospecció i arribar a un major nombre de persones interessades.

Així mateix, gràcies a este programa, que subvencionen la Generalitat, a través de LABORA, i el Ministeri de Treball i Economia Social, a través del SEPE, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació busca millorar la seua cooperació amb estos quatre grans municipis a través de l'ús de ferramentes conjuntes i metodologies uniformes.

En definitiva, este programa s'ha fixat dos objectius generals: gestionar servicis d'orientació i intermediació laboral, a escala de barri, que promoguen la inserció laboral de les persones demandants d'ús de la ciutat de València i fomentar la col·laboració amb els servicis d'ocupació local i autonòmica per a establir models d'actuació conjunts, amb la finalitat d'aconseguir els objectius de la política d'ocupació en nom del desenvolupament de les polítiques actives d'ocupació.

Destacats