València Activa llança Conciliatech, un campus d'estiu tecnològic gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaran 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys

Guardar

Conciliatech, una iniciativa de València Activa
Conciliatech, una iniciativa de València Activa

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha llançat Conciliatech, un campus d'estiu tecnològic impulsat amb l'objectiu de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar de les famílies amb fills i filles a càrrec.

La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que este projecte "permetrà la conciliació i les cures professionals a menors a través de la realització d'activitats en període estival lúdic educatives, esportives i tecnològiques, amb un marcat caràcter innovador".

Desta manera, amb este campus el consistori vol afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral facilitant la cura dels xiquets i xiquetes fora de l'horari escolar. A més, també es busca oferir coneixements tecnològics a les xiquetes i xiquets d'una forma senzilla, constructiva i divertida.

I, finalment, l'Ajuntament de València, amb esta iniciativa posa en valor la necessitat que els nostres xiquets i xiquetes entren en contacte amb les tecnologies i eines digitals en edats primerenques, "facilitant que passen d'usuaris a creadors, d'una forma natural i sense barreres ni estereotips", ha remarcat Bernabé.

"El fet que es realitzen activitats directament lligades al coneixement i creixement personal de manera lúdica, dotarà a les xiquetes i els xiquets, de competències transversals que els permetrà resoldre problemes combinant pensament creatiu, analític i tecnologies, en equips multidisciplinaris, en definitiva passaran d'usuaris a creadors, que aprendran fent. A més, això fagocitara en edats adultes, les seues habilitats i actituds d'emprenedoria, la creació de start-up i finalment d'empreses", ha assegurat la regidora Pilar Bernabé.

En aquest campus, que se celebrarà del 27 de juny al 8 de juliol, participaran 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys. Les activitats es realitzaran en tres centre municipals, el CEIP Municipal Professor Santiago Grisolía, el Col·legi Públic Municipal de Benimaclet i el CEIP Municipal Fernando dels Rius, en horari 8 a 14 hores, sent la primera hora d'aula matinera per als xiquets que ho sol·liciten.

D'aquesta manera els xiquets i les xiquetes tots els dies tindran una activitat lúdica educativa, una tecnològica i una esportiva. Els dijous hi haurà part de la jornada jocs i activitats en anglés i la segona part seran jocs i activitats per a fomentar el coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS. Finalment, el divendres hi haurà una activitat col·laborativa tipus gyncana joc de panell o café-teatre, per a fomentar la interrelació entre les diferents edats de xiquets.

Destacats