València Activa formarà en competències digitals a 25 dones joves valencianes amb l'Acceleradora de Talent Digital

Guardar

 Cartell Acceleradora Talent digital
Cartell Acceleradora Talent digital

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, formarà a 25 joves valencianes amb l'Acceleradora de Talent Digital, "un programa gratuït perquè dones d'entre 16 i 29 anys puguen realitzar una transformació integral i millorar les seues competències professionals i, amb això, la seua ocupabilitat".

"En el moment actual, amb una forta tendència cap a la digitalització, ens trobem amb dones joves que disposen d'un coneixement tècnic notable, però que manquen de les eines i habilitats bàsiques en aquest nou context, per això decidim posar en marxa aquest nou projecte juntament amb l'EOI", ha explicat el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan.

Aquest programa formatiu té com a finalitat oferir una visió global de l'estat de la digitalització per a començar amb el procés d'adaptació als entorns digitals de les alumnes.

Segons un estudi elaborat per Closing Gap i Analistes Financers Internacionals (AFI), els homes que treballen en professions digitals a Espanya tripliquen a les dones que es dediquen a elles: 875.000 homes enfront de 295.000 dones.

Així mateix, tal com reflecteix aquest informe, si no augmenta el ritme d'incorporació de les dones a aquest sector, es tardarà més de tres dècades a tancar aquesta bretxa i no podrà satisfer-se la demanda del mercat digital.

"Per a fer front a situacions com la que descriu l'estudi llancem aquest programa, que ofereix una perspectiva realista sobre la situació de la transformació digital i la manca de talent per a cobrir totes les places que demanda el mercat de treball. No podem tancar la porta a la meitat del talent", ha defensat Borja Sanjuan.

En línies generals en aquest programa formatiu, les joves participants abordaran la Comunicació digital 360é, l'ocupabilitat 4.0, Metodologies de creativitat i innovació, Soft skills per al canvi, metodologies àgils o coneixeran les diferents tecnologies que estan canviant la manera de crear, produir i entendre la nostra societat, com la Intel·ligència Artificial i Machine Learning, la Robòtica Col·laborativa, Impressió 3D, Internet of Things (IoT), Realitat virtual i realitat augmentada, Big Data, Cloud computing, Ciberseguretat o Block Chain i criptomoneda.

Aquest programa ofereix 80 hores de formació grupal i la metodologia combina una formació de caràcter pràctic amb atenció individualitzada.

Les joves interessades podran inscriure's en la pàgina web de l'Agència d'Ocupació de València Activa.

Aquest programa formatiu és completament gratuït i està impulsat per València Activa, l'Escola d'Organització Industrial EOI i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa Garantia Juvenil.

Arxivat a:

Destacats