València Activa i l'Escola d'Organització Industrial llancen 'Millenials', un programa de foment de l'ocupació jove i l'emprenedoria

Guardar

Pilar Bernabé en la reunió amb l'Escola d'Organització Industrial
Pilar Bernabé en la reunió amb l'Escola d'Organització Industrial

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, i l'Escola d'Organització Industrial (EOI) llancen 'Millenials', un programa de foment de l'ocupació jove i l'emprenedoria amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat d'aquest grup. Així ho ha traslladat la regidora de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, després de la seua reunió en la seu de l'EOI a Madrid amb la directora general de l'Escola d'Organització Industrial, Nieves Olivera.

"Els i les joves valencians han de ser més competitius i estar més preparats per a accedir al mercat laboral, i per a aconseguir aquest objectiu l'Ajuntament de València compta amb un aliat de gran valor com l'EOI, entitat amb la qual treballem des de fa 3 anys per a oferir més i millors oportunitats per a les i els valencians menors de 30 anys", ha explicat Pilar Bernabé.

Per la seua part seua, la directora general de l'Escola d'Organització Industrial, Nieves Olivera, ha destacat la col·laboració mantinguda durant anys amb València Activa i el consistori valencià a l'hora d'executar els diferents convenis per al foment de l'Ocupació Jove, on només, entre 2021 i 2022, s'han desenvolupat 18 programes formatius relacionats amb matèries d'àmbit tecnològic. "Per a EOI és un autèntic honor treballar al costat de l'Ajuntament de València en la consecució d'un objectiu comú: formar talent per a un futur sostenible. València és un clar exemple del camí que hem de recórrer les institucions que no és un altre que el de la col·laboració".

En la reunió, en la qual també han participat el coordinador de l'Àrea del Desenvolupament Econòmic, Julio Olmos; el subdirector d'emprenedoria de València Activa, Javier Mateo; el responsable de projectes europeus de l'entitat; Miguel Sanchez Galindo i Fernando Garrido, de l'EOI Mediterrani, s'han intercanviat experiències en matèria de programes i servicis per a joves i s'han definit noves iniciatives conjuntes d'acord amb les necessitats professionals de la població jove de la ciutat.

Programa Millenials

El programa Millenials és una iniciativa en la qual es desenvolupen programes d'adaptació i foment de l'ocupació que està destinada a persones joves menors de 30 anys que estiguen registrades en el Sistema de Garantia Juvenil.

Dins d'aquest projecte, cal ressenyar el focus posat en l'impuls de l'ocupabilitat de les joves de la ciutat en l'àmbit de professions d'àmbit tecnològic. En concret, es posarà en marxa una Acceleradora de Talent Digital dirigida a dones que vulguen assumir el repte d'una immersió en digitalització. A més, es desenvoluparan actuacions de formació en Disseny de Videojocs o Iniciació a la Programació que iniciaran a partir del pròxim mes de setembre.

Aquestes accions, que s'emmarquen en el Programa Operatiu d'intervenció comunitària del Fons Social Europeu d'Ocupació Juvenil, fomenten, principalment, el treball per compte d'altri i es financen íntegrament per EOI, amb càrrec al Fons Social Europeu i la Iniciativa Garantia Juvenil, i per València Activa.

Així mateix, es posarà en marxa una iniciativa d'impuls de l'emprenedoria entre les persones joves, utilitzant la metodologia Lean Startup i que és finançada íntegrament per l'Escola d'Organització Industrial, en el marc de la Iniciativa Garantia Juvenil.

La regidora Pilar Bernabé, ha recordat que "València s'està posicionant com una ciutat a l'avantguarda que siga referència en matèria d'innovació i coneixement i per a això treballem des de la plataforma VLC Tech City. A la nostra ciutat tenim talent, i en un futur mercat de treball eminentment digital, hem de potenciar i retenir els perfils vinculats a la digitalització, per això signem aquest conveni, per a impulsar l'ocupabilitat dels i les joves i crear una pedrera de professionals digitals amb segell valencià".

València Activa-EOI: els beneficis de la col·laboració

EOI és una fundació del sector públic estatal, adscrita al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme a través de la Secretària General d'Indústria i Pime, dedicada a formar professionals, produir i difondre coneixement i oferir serveis de valor a empreses, persones emprenedores i administracions, en els valors d'una economia oberta, social, verda i digital.

La col·laboració entre València Activa i l'EOI va començar en 2019 amb la signatura d'un conveni subscrit entre totes dues entitats que va comptar amb un finançament de 500.000 € i amb el qual es va formar a 222 joves. Un conveni que va continuar en 2021 amb un programa d'accions formatives en temàtiques d'alta ocupabilitat i amb un elevat component de digitalització dirigides a 208 joves i que va comptar amb els 800.000 euros de pressupost. Per a la present edició s'espera formar a 250 menors de 30 anys.

Al llarg d'aquests anys s'han impartit cursos com el d'Iniciació a la Programació; el curs de Modelatge Arquitectònic BIM o el Curs de Disseny de Videojocs amb Unity. Com a novetat en la formació oferida en el marc d'aquest conveni s'han inclòs de la branca biomèdica: tècnic/a de laboratori i biotecnologia, a més del curs de comerç i màrqueting.

Destacats