València aconseguix banderes blaves per a les huit platges de la ciutat

Guardar

València ha acollit en el passeig de Neptú, l'acte de lliurament de les 125 banderes blaves concedides a les platges valencianes, precisament l'any en què la nostra ciutat, per primera vegada en els 30 anys des que es concedixen estos distintius de qualitat, ha aconseguit la bandera blava per a les huit platges del municipi. El reconeixement inclou també les dos més urbanes, Malva-rosa i el Cabanyal, que no l’havia tinguda en anys anteriors. També s'han lliurat les 14 banderes blaves a altres ports esportius i clubs nàutics, els diplomes a les sendes blaves, entre elles la Senda Litoral Educativa del Saler, i els centres blaus, un apartat en què València ha aconseguit set distincions.

És important destacar la recuperació del distintiu Bandera Blava per a les platges urbanes de la ciutat de València, on tots els anys milers de persones descansen i gaudixen. El Cabanyal i la Malva-rosa han de ser referents d'una ciutat que cuida el medi ambient i que prioritza els criteris de sostenibilitat. Per açò és tan positiu que, molts anys després, les nostres dos platges tornen a veure onejar la seua bandera blava”, ha afirmat Joan Ribó en la seua intervenció com a alcalde amfitrió d'un acte que ha conclòs, precisament, amb l'hissat de la bandera blava concedida a la platja del Cabanyal, la platja de “un barri maltractat, perseguit i depredat que en els últims mesos està recuperant la llum”, en paraules del secretari autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro, que ha iniciat les intervencions.

Este acte que han presidit l'alcalde Joan Ribó i la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, i en què la regidora Pilar Soriano ha exercit de presentadora, ha comptat amb la presència de tots els alcaldes i regidors, de poblacions de València, Castelló i Alacant -entre ells Vicent Sarrià-, que han vingut a València a arreplegar les banderes blaves que prompte onejaran a les platges del seus municipis. Ribó ha destacat que la Comunitat Valenciana és la que més banderes blaves ha aconseguit de tot l'Estat espanyol, i ha donat l'enhorabona “a totes les alcaldesses i tots els alcaldes, especialment als meus col·legues d'Alacant, la costa amb més banderes blaves, amb un total de 75”.

Satisfacció per les huit platges de la ciutat, però també pel reconeixement blau que rep la Senda Litoral Educativa de la Platja del Saler, i els centres Casal d’Esplai del Saler, Centre d'Interpretació del Racó de l’Olla, Escola de la Naturalesa la Malladeta, Centre d'Interpretació de la Alqueria de Fèlix, Casal d’Esplai de Rocafort, Centre Naturia i Observatori del Canvi Climàtic.

Zona per a gossos

En finalitzar l'acte de lliurament de distintius blaus, la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha recordat també que a partir del 15 de juny, ja es podrà fer ús de la zona fitada i senyalitzada per a gossos a la platja de Pinedo. “A partir de demà”, ha explicat la delegada, “ja podran acudir tots els banyistes acompanyats de les seues mascotes i poder gaudir de la zona”.

Destacats