València acollirà la primera cimera internacional sobre la jornada laboral de quatre dies

La trobada tindrà lloc els pròxims 27 i 28 de maig en el Complex Esportiu-Cultural La Petxina de València

Guardar

Dos trabajadores en la fábrica alemana de Volkswagen
Dos trabajadores en la fábrica alemana de Volkswagen

La Comunitat Valenciana acollirà la primera 'Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies' (Four Day Week International Summit). L'esdeveniment se celebrarà els pròxims dies 27 i 28 de maig en el Complex Esportiu-Cultural La Petxina de València i espera reunir més de dues-centes persones que debatran sobre el futur del treball i compartiran experiències sobre la iniciativa de reducció de la jornada laboral a quatre dies o trenta-dues hores setmanals.

Es tracta d'un esdeveniment organitzat per Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de València, així com de la plataforma internacional Four Day Week Global i del centre d'investigació britànic Autonomy.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha assenyalat que l'organització d'aquesta trobada internacional a València suposa un reconeixement a la tasca del Consell en matèria de reducció del temps de treball i situa a la Comunitat "com la principal referència pública en el món d'aquesta nova proposta". En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat és la primera institució a posar en marxa unes ajudes públiques per a les empreses que voluntàriament decidisquen participar en aquest projecte.

En referència al moment actual de crisi energètica, el director general de Labora ha emfatitzat la necessitat d'obrir aquest tipus de debats de fons sobre els problemes actuals del mercat laboral, abordant noves iniciatives com aquesta que poden contribuir directament a millorar la productivitat, reduir desplaçaments i optimitzar l'ús de l'energia en les empreses.

Cimera internacional

L'esdeveniment es desenvoluparà durant el matí i la vesprada de divendres i dissabte i comptarà amb sis panells de debat i tres ponències o diàlegs principals.

El programa complet està disponible en la web (consultar ací) i compta amb més de trenta ponents de la Comunitat Valenciana i de la resta de l'Espanya, així com amb personalitats rellevants d'Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, Itàlia, Islàndia, Irlanda, els Estats Units, Escòcia, Gal·les i Nova Zelanda, entre altres.

Entre els participants cal destacar la vicepresidenta segona i ministra de Treball del Govern d'Espanya, Yolanda Díaz; l'enginyer i exministre d'Indústria i Energia Joan Majó; els secretaris generals d'UGT i CCOO, Unai Sord i Pepe Álvarez, respectivament; l'economista i sociòloga del Boston College Juliet Schor; el diputat del parlament britànic i exportaveu d'economia del Partit Laborista John McDonnell; el diputat en el Congrés i líder de Més País, Iñigo Errejón; la diputada del parlament d'Irlanda Neasa Hourigan; l'experta en negociació col·lectiva del sindicat alemany IG Metall, Sophie Jaenicke, o el fundador de l'empresa financera Perpetual Guardian, Andrew Barnes, una de les primeres empreses en el món que va implantar la setmana laboral de quatre dies.

La inscripció és gratuïta per a totes les persones que vulguen assistir i es pot tramitar a través de la pàgina web oficial del cim: consultar ací

Arxivat a:

Destacats