València acollirà de nou Cuina oberta: "Alta cuina, amb productes de temporada i proximitat, i preus tancats"

'Cuina oberta' se celebra durant 11 dies amb la col·laboració de 67 restaurants

Guardar

Presentació de 'Cuina Oberta'
Presentació de 'Cuina Oberta'

La ciutat acollirà, a partir del pròxim dijous 31 de març i fins al diumenge 10 d'abril, una nova edició, primaveral, de Cuina Oberta. Durant estos 11 dies 67 restaurants valencians oferiran menús d'alta cuina a preus reduïts (24 euros al migdia i 32 euros a la nit, amb begudes a part). I, d'altra banda, per un suplement de 15 euros els comensals podran degustar diferents menús en els establiments gurmet, amb estrela o qualificació Bib Gourmand de Michelin o sols Repsol. Les reserves ja es poden realitzar través de https://www.valenciacuinaoberta.com

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha presentat hui la 26a edició d'este "certamen gastronòmic, el més important de València, que aposta pel producte de temporada i de proximitat, la sostenibilitat i la qualitat". "De fet, aquests són els grans pilars de la gastronomia valenciana, que sustenten cada edició de Cuina Oberta", ha assegurat.

En la presentació de València, Cuina Oberta, que en esta ocasió s'anuncia amb un cartell de la dissenyadora Sara Antolín, també ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha destacat que "aquest tipus d'iniciatives ens permet posar en valor l'essència del nostre producte turístic, la nostra gastronomia i disseny".

El secretari autonòmic ha ressaltat que "aquest certamen busca que el gran públic puga aconseguir la restauració de qualitat", i ha agraït "la participació de restaurants i cuiners de l'entorn de València, que fan possible que esta convocatòria haja aconseguit un nivell de prestigi que val la pena destacar".

Destinació gastronòmica

Com en anteriors edicions Cuina Oberta està organitzada per Visit València, en col·laboració amb la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana. I enguany participen un total de 67 restaurants, dels quals 7 són restaurants de la província.

El regidor Emiliano García ha explicat que "la capital del Túria fa temps que impulsa este projecte, sota la batuta de la Fundació Visit València per a oferir, als valencians i visitants, la millor gastronomia de la mà de cuiners i producte local". "Aquesta iniciativa també aposta per la sostenibilitat i la qualitat dels establiments que se sumen a aquesta proposta", ha afegit després d'indicar que "la ciutat porta temps desenvolupant uns altres importants projectes relacionats amb el sector".

En aquest sentit, Emiliano García ha parlat de 'Delicious València', la marca gastronòmica de la ciutat i la província dedicada a posicionar a nivell nacional i internacional la cuina i producte valencià. "Una marca que ha portat a la gastronomia de València de viatge per ciutats com París, Milà i Eindhoven en diferents esdeveniments amb cuiners valencians".

"També cal destacar que la ciutat va ser seu Michelin 2021 Espanya i Portugal el mes de desembre passat. La famosa gal·la de les 'estreles' del món de l'alta cuina va ser un homenatge a la gastronomia valenciana; que es va traduir en la celebració de 3 noves estreles per a la ciutat: Fierro, Llenç i Kaido Sushi Bar", ha afegit.

En aquesta ocasió, i en el marc de València, Capital Mundial de Disseny, la Fundació Visit València ha convocat un concurs perquè dissenyadors i estudis de disseny elaboraren un cartell per a promocionar la nova edició de Cuina Oberta.

La creació guanyadora ha sigut la de Sara Antolín, "jove promesa del disseny que forma part del personal del Word Capital Design". "Antolín, seguint amb el seu estil gràfic, ha dissenyat una il·lustració a manera de cartell d'esta cita gastronòmica valenciana", ha explicat García.

Destacats