València acollirà al setembre la fase prèvia de la Copa Davis i negocia ser seu de la final d'ací a uns anys

Guardar

Copa Davis a València
Copa Davis a València

La ciutat de València serà una de les seus de la fase de grups de la Copa Davis durant el mes vinent de setembre, mentre la Generalitat negocia amb l'empresa organitzadora la possibilitat d'acollir la final d'aquest torneig de tennis d'ací a uns anys.

Així ho ha confirmat el president, Ximo Puig, en una visita a l'aeroport de Castelló, remarcant que la negociació per a la final continua oberta i que no està definit ni el cànon ni l'extensió del contracte.

"Hi ha possibilitats altes d'arribar a un acord", ha confiat, ja que la intenció del govern autonòmic és que la Comunitat Valenciana aculla en els primers anys del conveni les rondes prèvies a les semifinals i en els següents la final de la Copa Davis.

Es tracta d'un torneig que Puig ha recordat que ja va acollir València en una eliminatòria i va ser "molt rendible". "Davant grans esdeveniments, sempre analitzem la rendibilitat econòmica i que les inversions estiguen justificades i avaluades correctament, sabent el que ens gastarem", ha remarcat, amb la intenció que no hi haja un "mal resultat".

Sobre aquest tema, preguntat per la Copa Amèrica de vela 2024 que va descartar acollir València i que finalment se celebrarà a Barcelona, ha subratllat que la Generalitat continua "pagant" el deute que va deixar aquest esdeveniment quan es va celebrar en la capital del Túria durant l'anterior govern del PP.

Així, sense voler "menysprear" aquesta competició, el president valencià ha assenyalat que Màlaga també va descartar acollir-la i que la Generalitat no vol enfrontar-se a altres ciutats, sinó atraure inversions que siguen beneficioses com la futura gigafactoria de Volkswagen en Parc Sagunt.

Arxivat a:

Destacats