València aborda el reallotjament dels propietaris dels blocs portuaris

Guardar

 Reunió Pla Cabanyal
Reunió Pla Cabanyal

Pla Cabanyal invertirà 10,5 milions en la construcció dels dos edificis previstos en la parcel·la situada en els carrers Drassanes, Vicente Guillot, Tío Bola i Eugenia Viñes, en els quals es reallotjaran als propietaris dels blocs portuaris.

La direcció de la societat Pla Cabanyal-Canyamelar s'ha reunit amb les comunitats de propietaris dels blocs portuaris, amb l'associació veïnal i amb les administracions de les comunitats de residents per a presentar-los el projecte bàsic de construcció dels dos edificis de vivendes previstos en la parcel·la situada entre els carrers Drassanes, Vicente Guillot, Tio Bola i Eugenia Viñes. El projecte suposarà una inversió de 10,5 milions d'euros (concretament,10.511.270 €), i, tal com ha explicat el regidor d'Urbanisme, Juan Giner, "la societat ja ha presentat la corresponent sol·licitud de llicència perquè volem continuar impulsant un projecte molt necessari i reclamat per tots els veïns".

L'edil ha recordat que en l'última reunió del Consell de Pla Cabanyal-Canyamelar, celebrada el passat 3 de juny, es va anunciar la reunió amb el veïnat per a presentar-los el projecte dels dos edificis que serviran per a reallotjar als propietaris dels blocs portuaris. "Complint amb eixe compromís, el gerent de la societat Pla Cabanyal ha explicat detalladament el projecte i els passos que realitzarà la societat a partir d'este moment", ha subratllat el regidor d'Urbanisme.

Jardí central, vivendes adaptades i garatge subterrani

Després de rebre el projecte bàsic, el personal tècnic del Pla Cabanyal-Canyamelar ha revisat la documentació i ha sol·licitat a l'equip redactor algunes correccions i aportacions. Seguidament, la societat ha presentat la sol·licitud de llicència i, només siga concedida, començarà un termini de tres mesos per a la redacció del projecte d'execució de les obres d'edificació.

El regidor d'Urbanisme, Juan Giner, ha assegurat que "este equip de govern està demostrant, des d'un primer moment i amb fets concrets, l'aposta decidida per solucionar projectes que han estat massa temps estancats en els despatxos dels antics regidors".

L'UTE formada per les empreses Voluar Arquitectura i CeroArquitrectura ha presentat un projecte per als dos edificis, que suposa un total de 51 vivendes d'un i dos dormitoris, sobre una superfície construïda entre 65 i 85 m². Cal destacar que tres de les vivendes estaran adaptades per a persones amb discapacitat.

A més, es construirà un garatge subterrani que unirà els dos edificis. Comptarà amb 51 places d'aparcament, tres d'elles adaptades, i 51 trasters; i s'han habilitat 51 places per a aparcament de bicicletes en els baixos dels dos edificis.

Finalment, en el disseny presentat destaca una zona central enjardinada, que serà pública, amb una part central reservada per a arbratge de gran port. A més, s'inclou l'obertura d'un carrer per als vianants entre els carrers Drassanes i Eugenia Viñes.

Destacats